Liga Campionilor: Borussia Dortmund învinge la limită PSG și are prima șansă la calificarea în finală

Borussia Dortmund învinge, scor 1-0, pe PSG, pe teren propriu, în turul semifinalelor Ligii Campionilor.

Împinsă de la spate de fani, dar ajutată și de PSG – care a intrat pe vârfuri, Borussia Dortmund a arătat mai bine în startul de meci, în care a ratat prima ocazie cu adevărat mare în minutul 14, la un șut blocat de Donnarumma. Nemții au deschis scorul prin Niklas Fullkrug, cu un șut în minutul 36, apoi au mai ratat o șansă importantă prin Sabitzer, al cărui șut din careu a fost blocat de Donnarumma (44) înainte de pauză.

Borussia Dortmund a intrat cu avantaj la pauză, dar PSG a început tare repriza secundă și a ratat o șansă mare de egalare, după ce a lovit bara de două ori la aceeași fază, prin Kylian Mbappe și Hakimi, în minutul 51. A urmat o șansă irosită de Fabian Ruiz, cu capul, în minutul 56, apoi a venit replica celor din Dortmund, cu un șut peste din apropiere al lui Fullkrug (60).

ADVERTISING

Ousmane Dembele a dat emoții fostei sale echipe cu un șut peste poartă în minutul 80, apoi, 4 minute mai târziu, Marquinhos a avut o intervenție excelentă în fața lui Brandt, al cărui șut l-a blocat în ultima clipă, după o pasă genială a lui Sancho.

S-a terminat 1-0 pentru Borussia Dortmund după o nouă șansă ratată de Fabian Ruiz, cu capul, în minutul 87. Soarta calificării în finală se va decide la Paris, pe 7 mai, iar nemții pleacă într-un avantaj fragil contra lui Mbappe și compania. Superstarul francez al Parisului a avut o evoluție ștearsă.

Borussia Dortmund - PSG 1-0 (Fullkrug 36)

Min. 90+5 - Final. Victorie Dortmund!

ADVERTISING

Min. 87 - Ocazie PSG! Fabian Ruiz reia din nou peste poarta lui Kobel, cu capul.

Min. 84 - Ocazie mare Dortmund! Marquinhos blochează în ultima clipă șutul lui Brant, lansat excelent în adâncime de Sancho.

Min. 80 - Ocazie PSG! Ousmane Dembele trage peste poartă dintr-o poziție excelentă, în centrul careului, după o minge scoasă la șut de Hakimi.

Min. 60 - Ocazie uriașă Dortmund! Fullkrug reia peste poartă, din 8 metri, cu dreptul, după o pasă a lui Sancho, care a pătruns excelent în careu.

Min. 56 - Ocazie PSG! Fabian Ruiz reia din cădere, cu capul, după o centrare cu efect din partea dreaptă a lui Beraldo.

ADVERTISING

Min. 51 - Dublă ocazie PSG! Două bare într-o singură fază, mai întâi un șut cu efect al lui Kylian Mbappe, apoi un șut în forță, pe jos, al lui Hakimi.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+5 - Pauză.

Min. 44 - Ocazie uriașă Borussia Dortmund! Sabitzer trage din drop, de la 10 metri, dar Donnarumma este la post și respinge.

Min. 36 - GOL Borussia Dortmund! Lansat excelent în adâncime cu o pasă peste apărare, Niklas Fullkrug deschide scorul cu un șut violent din interiorul careului de 16 metri.

Min. 23 - Ocazie PSG! În ultima clipă îi este blocată alergarea lui Mbappe către minge, în careu, după o preluare pe poziție viitoare în vederea unui șut pe lângă Kobel, cu care putea deschide scorul în Germania.

Min. 14 - Ocazie Borussia Dortmund! Donnarumma blochează un șut din apropiere, din care, iar Brandt nu reușește să trimită o centrare de calitate în careu pentru unul dintre coechipieri, după o recuperare în aceeași fază.

Min. 11 - Ocazie PSG! Ousmane Dembele trimite un șut anemic de la distanță, pe lângă poarta lui Kobel. E singura fază de poartă din primele 10 minute, în care cele două echipe s-au "măsurat" și au ales să nu riște nimic.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer - Adeyemi, Brandt, Sancho - Fullkrug
PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, L. Hernandez, Mendes - F. Ruiz, Vitinha, Zaire-Emery - Dembele, Mbappe, Barcola

Borussia Dortmund a eliminat, în sferturi, Atletico Madrid, în timp ce PSG a trecut în dublă manșă de Barcelona.

Turul se joacă stadionul echipei din Germania, în timp ce returul va avea loc o săptămână mai târziu la Paris.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în Liga Campionilor recent, în 2020 și 2023, o dată în optimi și o dată în grupe. Din dubla eliminatorie a trecut mai departe PSG, în 2020.

În cealaltă semifinală, Bayern și Real Madrid au terminat egal, 2-2, în turul disputat la Munchen.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!