Liga 1: Universitatea Craiova învinge dramatic CFR Cluj la ultima fază și reaprinde lupta la titlu

Liga 1: Universitatea Craiova învinge dramatic CFR Cluj la ultima fază și reaprinde lupta la titlu

Universitatea Craiova a învins in extremis pe CFR Cluj, în minutul 96, la ultima fază practic, scor 3-2, în ultima partidă a zilei de duminică din Liga 1, în etapa cu numărul 4 a fazei de play-off din stagiunea competițională 2021/2022.

A fost un meci frumos în Bănie, un stadion ocupat azi cu circa 30.000 de persoane, meci decis de golurile semnate de Petrila și Bordeianu de la oaspeți, respectiv Markovici, Crețu și mai ales Roguljici pentru olteni.

Crețu a început perfect partida din capitala Olteniei cu un gol în minutul 18, profitând e drept și de o defensivă clujeană apatică și de o gafă a portarului Hindrich, care a prilejuit o deschidere de scor rapidă. Chiar dacă CFR a avut doar două șuturi la poartă în primul mitan, ardelenii au egalat în minutul 43 după un șut la colțul lung, ulterior unei pase inspirate venite de la Omrani.

Ardelenii, etalând același joc pragmatic și eficace pe care îl știm din tot mandatul lui Dan Petrescu, au apucat chiar să și conducă cu 2-1, după ce Petrila, intrat la pauză, a reluat perfect cu capul la vinclu, din centrarea de pe flancul drept al aceluiași Omrani, cu două asisst-uri azi așadar.

ADVERTISING

Craiova nu a încetat să spere totuși, iar schimbările lui Reghecampf și-au arătat până în final valoarea și utilitatea. Markovici a marcat un gol splendid în minutul 69, a avut o bară după o fază de kinograma în minutul 82, fiind poate cel mai bun jucător de pe acest teren azi.

Finalul a fost unul de infarct cu o nouă inspirație marca Reghe. Acesta l-a introdus pe croatul Roguljici în minutul 91, iar cinci minute mai târziu, la ultima fază, acesta a marcat cu un șut nemilos pentru poarta lui Hindrich.

Același scenariu din meciul trecut din Bănie, când Craiova învingea cu 1-0 tot cu un gol în ultima fază, să ne amintim.

Soarta pentru titlu se reaprinde așadar, CFR Cluj e încă lideră cu 45 de puncte, urmată de FCSB, care mâine poate ajunge la 5 puncte dacă învinge pe Voluntari. În plus, acum Craiova e pe 3 la doar un punct în spatele roș-albaștrilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, Craiova învinge în derbi CFR Cluj, 3-2!

Min.96: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Craiova!!!!!!!!!!! Rogulici, omul intrat chiar acum în prelungiri face istorie și marchează golul care poate decide soarta titlului!!! 3-2, șut din voleu de la circa 11 metri.

Min.91: Rogulici intră în locul lui Crețu la gazde.

Min.88: Galben văzut și de Bancu, hilar mai degrabă.

Min.85: Schimbare la CFR, intră Yuri în locul lui Deac.

Min.83: Galben pe care îl vede Susici. De asemenea același cartonaș si pentru Dugandzici.

Min.82: Ce șansă Craiova! Șut în bara transversală Markovici după o fază de kinograma, uluitor!!

Min.80: Se accidentează portarul Hindrich de la CFR Cluj și este nevoit să intre Răzvan Sava, adus din Italia. Intră și Bic la Craiova, iese Mateiu. Momentan schimbarea de portari încă nu a avut loc..

ADVERTISING

Min.78: Ivan se grăbește, încearcă un lob fantezist care evident că nu iese...rămâne 2-2!

Min.74: Două schimbări la CFR, intră Păun și Dugandzici, ies Omrani și Debeljuh.

Min.71: Ce ocazie are acum Craiova pentru 3-2! Hindrich scoate cu piciorul cu un reflex uluitor, nu se dă corner, Craiova revine în meci..

Min.69: GOOOOOOOOOOOOOL Craiova! 2-2, Markovici reia superb de la distanță la colțul lung, execuție imparabilă, meciul se aprinde din nou.

Min.62: Schimbare la olteni, inta Cîmpanu în locul lui Gustavo, inexistent azi.

Min.59: Ivan vede un galben pentru proteste.

Min.57: GOOOOOOOOOOOOOL CFR Cluj! 2-1, lovitură de cap splendidă a lui Petrila, din centrarea lui Omrani, excelentă reușită, clujenii au o mână pe trofeul Ligii 1.

Min.47: Prima șansă pentru Craiova! Markovici reia din voleu la rădăcina ierbii, scoate cu greu Hindrich în corner!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Min.46: Schimbări în ambele tabere, intră Petrila în locul lui Neguț la CFR, intră Baiaram și iese Nistor la gazde, intră și Markovici la Craiova, iese Koljici.

Pauză în Bănie, scor 1-1!

Min.43: GOOOOL CFR Cluj! Bordeianu marchează după o pasă inspirată marca Omrani, prima dată când acesta îl depășește azi pe Vătăjelu. 1-1, clujenii revin în meci.

Min.38: Șansă bună CFR! Bordeianu reia un pic alături după un șut chiar din fața careului, pasă bună Neguț, mingea l-a lovit la final pe Omrani!

Min.33: Șut Ivan cu exteriorul slab, după o pasă interesantă a lui Nistor, prinde Hindrich.

Min.27: Graovac vede un galben după un fault foarte dur la Nistor.

Min.18: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Craiovaaaaaa! 1-0, Alex Crețu lansează o nebunie în tribunele din Bănie, după o mare gafă în defensiva oaspete, Crețu împinge mingea în plasă, lupta la titlu e reaprinsă!!

Min.16: Fault dur făcut de Omrani, care a călcat un adversar total fără minge, arbitrul de rezervă Coza nu vede nimic, centralul Petrescu cu atât mai mult..

Min.8: Șut frumos al lui Ivan din colțul careului mare, mingea cade pe plasa lui Hindrich, ce șansă!

Min.5: Dueluri aspre, intrări hotărâte de o parte și de alta, avem de-a face cu un joc foarte fizic.

ÎNCEPE PARTIDA!

Echipe de start:

CSU Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - Mateiu, Al. Crețu - Gustavo, Nistor, A. Ivan - Koljic.
Rezerve: Lazar, Găman, M. Constantin, Șt. Vlădoiu, Bic, Roguljic, Baiaram, Cîmpanu, Markovic.
Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

CFR Cluj: Hindrich - Susic, Burcă, Graovac, Camora - Bordeianu, Boateng, C. Deac - Neguț, Debeljuh, Omrani.
Rezerve: Sava - Cr. Manea, Fl. Ștefan, Yuri, Sigurjonsson, Chipciu, A. Păun, Petrila, Dugandzic.
Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti).

19.30: Deja sunt 23.000 de bilete vândute pentru CSU Craiova - CFR.

Un derbi de mari proporții între olteni și ardeleni, meci care poate relansa soarta titlului, căci dacă CFR pierde și FCSB câștigă luni cu Voluntari, ultimii vin iarăși la 5 puncte în spate plus cele două meciuri directe. Dar și Craiova va fi atunci aproape de lideră și speranțele cresc. În sezonul regular, Craiova a dispus cu 1-0 în Banie de CFR, iar la retur a fost egal, 1-1. Oamenii lui Reghe au o linie excelentă de clasament, runda trecută au învins la FCSB cu 2-0, iar acum vor să dea lovitura și cu campioana.

Primul meci dintre cele două a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-0.

CFR a marcat cel puţin un gol în 13 dintre cele 16 deplasări din ediţia curentă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 28 de ori în principala competiţie internă.

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și LookTV.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!