Superliga: FCSB trece de CFR Cluj și va lupta cu Farul pentru titlu în ultimele două etape din play-off

Superliga: FCSB trece de CFR Cluj și va lupta cu Farul pentru titlu în ultimele două etape din play-off

FCSB învinge eroic pe CFR Cluj, scor 1-0 într-o atmosferă electrizantă pe Arena Națională, venind la un singur punct de Farul, iar titlul se va juca până la ultima fază, din ultima etapă, cu siguranță. Ce este cert în acest moment, este că vom avea o nouă campioană, CFR a pierdut de azi orice șansă matematică la titlu.

Singurul gol a fost marcat de Florinel Coman, în minutul 49, după o incursiune excelentă în careul advers, lansat cu mâna parcă de o pasă luminoasă servită de căpitanul Darius Olaru.

Început într-o atmosferă senzațională, cu peste 40-42.000 de oameni în tribunele Arenei Naționale, FCSB a început mai incisivă, însă primele ocazii de gol, mai degrabă câteva șuturi la poartă, le-au aparținut oaspeților, prin câteva încercări semnate de Cvek sau Krasniqi.

FCSB a schimbat centrul de greutate și a împins jocul și mai mult spre poarta lui Scuffet din a doua jumătate a mitanului încolo. Prima ocazie a venit prin Ovidiu Popescu, reluare din 7-8 metri mult peste poartă. Apoi a fost lovitura de cap a lui Coman scoasă in extremis de italianul Scuffet în lateral.

Ne-am și panicat puțin în minutul 36, când Kollinger și Braun s-au ciocnit serios în propria jumătate, accidentarea a fost una gravă, căci Braun pur și simplu a căzut în cap pe gazon, au intervenit de urgență medicii și până la urmă fundașul a fost și înlocuit. Ca și Krasniqi, care a suferit și el o leziune musculară și a trebuit să fie schimbat cu Petrila.

ADVERTISING

S-a terminat o repriză totuși zgârcită în faze de gol, e drept cu multe momente de dominare roș-albastră, dar fără atât de multe momente concrete aproape de gol.

Începutul de parte secundă a fost unul perfect pentru FCSB, cu gol marcat în minutul 49. Olaru l-a găsit perfect pe Coman în adâncime, jucătorul cu 7 pe spate a început o incursiune atletică, l-a depășit în fuleu și pe fentă și pe portarul Scuffet și balonul s-a scurs apoi ucigător și cuminte în plasa porții alb-vișinie.

REZUMAT | FCSB - CFR 1-0. Victorie uriașă, FCSB joacă duminică finala campionatului cu Farul

CFR nu a avut până la final nici măcar un șut pe poartă, însă a avut o mare șansă de gol la reluarea de la distanță a lui Cvek, balonul a fost deviat de Șut și a lovit transversala..

În rest, FCSB a avut suficientă maturitate și experiența să țină de balon, să aibă întâietatea, profitând e drept și de o fantomă a fostelor sezoane a celor de la CFR, o echipă amorfă, lipsită de idei, de strălucire, de antrenor pe bancă, Dan Petrescu se știe, fiind suspendat azi.

FCSB vine la un punct de Farul, are un meci săptămâna viitoare la Ovidiu, apoi acasă cu Rapid. Farul va avea în ultima rundă o deplasare la CFR Cluj. CFR care pierde campionatul pentru prima dată în ultimii 6 ani în România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La meci au asistat, mai exact, 42.439 de suporteri roș-albaștri.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, FCSB ÎNVINGE CFR CLUJ, 1-0!

INFO: 3 minute de prelungire!

Min.88: Șut Olaru de la distanță, mult alături!

Min.85: Schimbare la CFR, intră Maglica în locul lui Fica.

Min.83: Încearcă Boateng un șut de la distanță, foarte slab. La FCSB intră Cristea în locul lui Șut.

Min.80: FCSB are posesia și o folosește în acest moment cu multă maturitate.

Min.72: Două cartonașe galbene la două faze diferite, Tamm și Janga sunt vinovații.

Min.70: Iese Coman...puțin ciudat...și intră Pantea la FCSB!

Min.69: CE OCAZIE ARE CFR CLUJ! Șut Cvek de la distanță, mingea e deviată aiurea de Șut, balonul izbește transversala și FCSB se poate considera o mare norocoasă..

Min.67: Lovitură de cap încercată de Compagno, italianul lovește prost și mingea se duce alături.

Min.61: Schimbare și la FCSB, iese Miculescu și intră Compagno.

INFO: Două schimbări la CFR, ies Muhar și Yeboah, intră Birligea și Janga.

Min.59: Emoții la poarta gazdă, Cvek reia cu capul, balonul șterge plasa laterală.. rămâne 1-0.

Min.51: Centrare bună Olaru din flancul stâng, un șut-centrare, scoate panicat Scuffet, de fapt boxează în față, în plin careu.

ADVERTISING

Min.49: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!!!!!! Florinel Coman scapă singur în plin fuleu spre poarta lui Scuffet, italianul iese prost, Coman fentează pe stânga, șut spre poarta goală și 1-0, FCSB se apropie de titlu. Galben pentru Coman pentru că și-a scos tricoul..Pasă superbă de gol Olaru!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Schimbare la FCSB, intră Tavi Popescu, iese Andrei Cordea.

Final de prim mitan, 0-0!

Min.47: Yeboah vede galben după un contact la Olaru, în sfârșit un cartonaș după atâtea și atâtea faulturi.

INFO: 6 minute de prelungire!

Min.41: Intră și Petrila în locul lui Krasniqi la clujeni, mare ghinion pentru oaspeți.

INFO: Se cer acum două schimbări la CFR, Krasniqi și Braun sunt OUT. Va intra Peteleu în locul lui Braun.

Min.40: Încă o ocazie mare a lui FCSB!! Lovitură de cap Coman, scoasă cu un mare reflex Scuffet, apoi se fluieră fault în atac.

Min.36: Accidentare gravă la CFR Cluj, Kollinger se ciocnește urât de Braun, fundașul cade în cap într-o poziție extrem de ciudată, puține clipe de panică, jucătorul este conștient acum, se va aduce targa și fostul botoșănean va fi înlocuit!

Min.31: Miculescu încearcă să tragă din cădere, alunecase în faza anterioară de fapt fostul arădean, prinde cu bine Scuffet.

Min.29: Cordea încearcă ceva care iese o dată în viață, o foarfecă pe spate dintr-un unghi destul de închis, centrarea venise plouată..în fine. Rămâne 0-0 pe Arena, FCSB presează însă din ce în ce mai mult!

Min.22: URIAȘĂ OCAZIE A LUI OVIDIU POPESCU! ȘUT DIN 7-8 METRI PESTE POARTĂ, INCREDIBIL!

Min.17: Prinde Ovidiu Popescu în fine un șut bun de la distanță, asemănător ca poziție cu golul marcat cu Sepsi, dar balonul merge alături.

INFO: După un sfert de oră de joc, FCSB încă nu a avut vreo ocazie la poarta lui Scuffet.

Min.10: Șut slab Krasniqi dintr-o poziție foarte bună, centrală, din fața careului.

Min.5: Cvek încearcă o reluare fantezistă din voleu, era și în unghi, mult alături curge balonul.

INFO: E un meci cu deja multe faulturi făcute. FCSB are acum o lovitură liberă periculoasă, a și avut un corner mai devreme, dar fără rezultat.

ÎNCEPE PARTIDA!

20.58: Atmosfera de pe stadion este una minunată, se simte că este un meci de titlu.

20.00: Fanii vin în număr mare la Arena Națională. Mihai Stoica, managerul de la FCSB, spera că pe Arena Națională să fie cel puțin 40.000 de fani, ceea ce ar însemna un record în actuala stagiune.

Echipe de start:

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Cordea, Miculescu, Fl. Coman.
Rezerve: A. Vlad - Oct. Popescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Compagno.
Antrenor: Elias Charalambous.

CFR Cluj: Scuffet - Braun, Kolinger, A. Burcă, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Fica, Yeboah, Krasniqi.
Rezerve: Sava - Peteleu, Yuri, Hoban, Bordeianu, Petrila, Bîrligea, Maglia, Janga.
Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Colţescu Sebastian.

Un meci de care pe care, FCSB trebuie să învingă pentru că a revenit din nou la mâna ei pentru a pune pe primul titlu după 8 ani, în timp ce pentru ceferiști aceasta e ultima șansă matematică de a se mai apropia de Farul, cu două etape înainte de final. În turul din play-off, scorul a fost egal, 1-1.

Se anunță o atmosferă fierbinte pe Arena Națională, cu peste 40.000 de bilete vândute pentru un meci ce se descrie capital pentru titlu. Titlu așteptat de roș-albaștrii de 8 ani!

10 succese, șase rezultate de egalitate şi două partide pierdute este palmaresul roş-albaştrilor din postura de gazde în ediţia 2022-2023.

Cele două s-au mai întâlnit de 69 de ori în principala competiţie internă, de 25 de ori s-au impus bucureştenii, iar de 19 ori au câştigat clujenii.

REZUMAT | CFR Cluj - FCSB 1-1. Coman îi salvează pe roș-albaștri cu un gol superb

FCSB ar veni la un punct în coasta liderului Farul, cu o victorie, în timp ce CFR Cluj ar veni ea la un punct de FCSB, pe podium, cu o posibilă amenințare a unui scenariu dramatic gândit chiar de Mihai Stoica pentru ultimele 2 etape din play-off:

Scenariu dramatic gândit de Mihai Stoica pentru ultima etapă de Superligă: „Ar fi cel mai palpitant campionat din istorie”

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și Prima Sport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!