Superliga: FCSB învinge la Craiova după un joc nebun și reintră în lupta pentru titlu

Superliga: FCSB învinge la Craiova după un joc nebun și reintră în lupta pentru titlu

FCSB s-a impus la limită în deplasarea de la Universitatea Craiova, în marele derbi din Bănie, scor 2-1, în runda curentă de play-off, în etapa cu numărul 6 mai exact, a stagiunii competiționale 2022/2023.

Golurile prin care FCSB reintră în lupta la titlu au fost marcate de Compagno în minutul 44 și Sorescu în minutul 84. Craiova a redus din handicap din penalti pe final de meci prin Koljici, în minutul 94.

FCSB a marcat în prima repriză la singura sa ocazie și la evident singurul său șut pe poartă, în minutul 44, lovitură de cap perfectă Compagno de la colțul scurt, după un corner bătut impecabil de Florinel Coman, de pe flancul stâng. Cumva contrar cursului jocului, căci până acolo Craiova a avut întâietatea, posesia și dominarea de partea sa, chiar dacă fără foarte multe ocazii de gol.

A fost totuși în minutul 14 o lovitură de cap în cădere a lui Markovici, balonul deviat de Cristea atinge bara transversală, cade pe linia porții și apoi e prins in extremis de Tîrnovanu.

Un joc dur, fizic, cu multe faulturi de o parte și de alta, cu câteva cartonașe date deja de Kovacs în prim mitan unu, unul încheiat în nemulțumirea fățișă a celor peste 30.000 de fani pătimași veniți pe Ion Oblemenco, într-o zi de mare sărbătoare, serbarea a 40 de ani de la acea semifinală de vis a Craiovei Maxima în 1983, pierdută la limită cu Benfica Lisabona.

ADVERTISING

Cu un Tîrnovanu înger păzitor și fără îndoială omul meciului, indiferent de scor, FCSB a avut mare noroc la marile ocazii semnate în primul rând de Ivan, care l-a luat la țintă de atâtea ori pe portarul în roșu și albastru.

După atâtea ratări, Ivan a culminat și cu ratarea unui penalti, primit total discutabil din partea lui Kovacs, după un presupus henț în careu făcut de Cristea, care a parat cumva un șut al lui Raul Silva. Ivan a bătut îngrozitor, dând vina pe gazon, iar un minut mai târziu plângea în hohote pe iarba din Bănie, după ce Sorescu a marcat în poarta goală, la capătul unei faze minunate create de Pantea, nou-intrat.

La 2-0, FCSB a mai avut emoții pe final de joc, în prelungiri, când Dawa l-a împins pe Silva în careu, arbitrul a fost chemat de VAR să vadă faza, s-a dat penalti, aici corect, iar Koljici a mai produs puține emoții prin golul său.

FCSB vine așadar la 3 puncte în spatele Farului și depinde iarăși doar de ea pentru a prinde un prim titlu după 8 ani de așteptare. Având în vedere că are meci direct cu dobrogenii în returul din play-off. Craiova spune adio șanselor la titlu și mai speră doar ca U Cluj să ia Cupa pentru a mai avea o șansă la cupele europene.

ADVERTISING

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, FCSB câștigă cu 2-1 acest meci din Bănie! Craiova spune adio șanselor la titlu.

Min.94: Koljici punctează fără probleme, cu sânge rece. Mai avem două minute de meci!

Min.92: Cătălin Popa de la VAR îl cheamă pe Kovacs la marginea terenului pentru un contact între Dawa și SIlva. Se dă penalti iar pentru gazde!!

Min.88: A intrat și Rivaldinho în locul lui Mateiu, Tîrnovanu mai scoate un șut în fața lui Ivan, ce coșmar pentru nouarul Craiovei.

Min.87: Două schimbări la FCSB, intră Omrani și Nikolov, ies Compango și Olaru.

Min.84: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! 2-0, cum e fotbalul!! La faza imediat următoare, Pantea e magnific, pasă Cordea, Pantea îl vede la colțul lung pe Sorescu, șut cu poarta goală și meciul e încheiat. Plânge în hohote Ivan..

INFO: ANDREI IVAN BATE ÎNGROZITOR DE PROST ACEST PENALTI, UN PENALTI CARE DE FAPT NU TREBUIA ACORDAT NICIODATĂ. Șut mult alături, Ivan dă vina pe gazon, dar desigur, nu se pune această problemă.

Min.80: Lovitură de la 11 metri primită de Craiova, o fază extrem de discutabilă. Kovacs spune, de fapt crede, că Iulian Cristea a atins balonul cu mâna, la un șut trimis de Raul Silva...Să vedem dacă va interveni VAR!

ADVERTISING

Min.77: Pantea și...Neagoe văd galben și ei de la arbitrul Kovacs. Antrenorul oltean cerea un roșu pentru fundașul de la FCSB.

Min.74: Vede galben și antrenorul lui FCSB, Elias Charalambous, pentru proteste.

Min.72: Galben văzut și de Deian Sorescu. Iar la FCSB intră și Pantea în locul lui Coman.

Min.70: Tîrnovanu fără discuție e omul meciului! Roguljici prinde un șut interesant, balonul ciupește gazonul în fața portarului, dar fostul ieșean scoate incredibil.

Min.65: Mare ocazie de egalare iar! Ndong reia periculos pe poartă, scoate Sorescu de pe linia porții.

Min.61: Koljici ratează complet un șut de la distanță. Și acum alte două schimbări craiovene. Intră Ișfan în locul lui Cîmpanu și apoi Markovici este înlocuit cu Roguljici.

Min.58: PARADĂ DE ZILE MARI TÎRNOVANU! Ivan reia perfect aproape din 2-3 metri, portarul roș-albastru scoate cu piciorul după un reflex incredibil, apoi este faultat, ce șansă!!

Min.55: Vede galben Raul Silva pentru proteste inutile.

Min.52: Se putea repeta faza de la golul lui FCSB, centrare la scurt Coman, Cristea vine fără om în marcaj dar reluarea cu capul e alături.

Min.49: Sorescu blochează un gol ca și făcut în fața lui Koljici, apărut inspirat în plin careu.

Începe partea secundă!

INFO: Două schimbări la FCSB, intră Sorescu și Cordea, ies Tavi Popescu și Miculescu. La Craiova iese Baiaram și intră Koljici. Plus Căpățână în locul lui Vlădoiu.

Pauză, 1-0 pentru FCSB în Bănie!!

Min.44: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! Fază fixă perfectă pentru oaspeți, Coman bate din corner, se înalță la colțul scurt Andrea Compagno care reia perfect spre vinclu, 1-0, FCSB speră din nou la vârful ierarhiei. Este prima ocazie totuși pentru roș-albaștrii în această seară.

Min.37: Vede și Miculescu un galben, fault dur din spate la Ivan...

Min.35: Ivan încearcă o reluare fantezistă de la distanță, după o gafă a lui Dawa, prinde Tîrnovanu sigur pe el.

Min.27: Șut de la distanță Markovici, prinde în doi timpi Tîrnovanu..

INFO: E un meci dur, cu multe faulturi, destul de serioase, ultimele două fiind semnate de Olaru și Compagno. Italianul ia și galben pentru acest atac la Zajkov.

Min.14: OCAZIE ULUITOARE CRAIOVA! Reluare fabuloasă Markovici, din cădere, cu capul, balonul atinge transversala, cade pe linia porții, Tîrnovanu prinde apoi, ce noroc are FCSB...

INFO: Prime 10 minute fără prea multe evenimente importante, nu am înregistrat mari ocazii. Coman încearcă un șut de la distanță acum, mult peste poartă!

Min.6: S-a reluat meciul și s-a dat și cronometrul de la 0, am avut două faze de poartă, un corner pentru FCSB, fără rezultat, apoi o simulare a lui Markovici, complet ridicolă.

Min.5: Nici până acum nu s-a jucat nimic..fumul persistă, la nivelul gazonului nu se vede mai nimic!

Min.2: Meciul e întrerupt din cauza fumului care a venit de la torțele aprinse de fanii craioveni.

ÎNCEPE PARTIDA!

20.57: O scenografie superbă cu Craiova Maxima, jucătorii intră pe gazon chiar acum, ne așteaptă un mare derbi azi.

INFO: Se serbează acum 40 de ani de la semifinala de Cupa UEFA din 1983, un meci magnific cu Benfica. Iar 30.000 de oameni își onorează eroii, cei care mai trăiesc, în această seară de gală.

Echipele de start:

CSU Craiova: L. Popescu, Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Ndong - Screciu, Mateiu - Câmpanu, Baiaram, Ivan - Markovic. Rezerve: Lazar, Căpățână, Găman, Badelj, D. Sala, Roguljic, Ișfan, Rivaldinho, Koljic. Antrenor: Eugen Neagoe.

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, I. Cristea, R. Radunovic - Olaru, Șut, Oct. Popescu - Miculescu, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad, Haruț, Omrani, Sorescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous.

Arbitru: Istvan Kovacs.

INFO: Surprinde puțin titularizarea lui Ovidiu Popescu în locul lui Sorescu, în rolul de fundaș dreapta. Iar Tavi Popescu nu mai joacă pe postul de extremă dreapta, ci este folosit ca inter. Miculescu e titular și el, în timp ce Tamm și Edjouma, accidentați, lipsesc.

INFO: Se anunță o atmosferă de gală în Bănie, toate biletele sunt vândute, este SOLD OUT pe Oblemenco.

Un meci cu toate cuțitele pe masă și cu toate ultimele șanse rămase pentru Craiova, în vederea luptei pentru ocuparea unui loc de cupă europeană. Cele două sunt acum la o distanță de 2 puncte, ceea ce înseamnă că o victorie a oltenilor va aprinde și mai mult lupta pentru pozițiile de UEFA.

Mai mult, FCSB încă e în lupta pentru titlu și dacă învinge duminică va reveni cu propria soartă în mâini, căci va fi la 3 puncte în spatele Farului, cu meci direct desigur în returul din play-off.

În tur, în prima etapă din play-off, scorul a fost 1-1 pe Arena Națională, după un gol oltean căzut cumva ghinionist pentru gazde, pe final de joc.

REZUMAT | FCSB - Univ. Craiova 1-1. Gol fabulos Markovic, Edjouma a salvat-o pe FCSB

Din 2014, de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 31 de ori în principala competiţie internă, de șase ori au câştigat oltenii, de 20 de ori s-au impus bucureştenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

O singură victorie au reuşit bucureştenii în ultimele cinci dispute directe (8 mai 2022, Universitatea Craiova - FCSB 0-1), în rest au fost două succese ale oltenilor şi două rezultate de egalitate.

Partida va fi televizată pe DigiSport, Prima Sport și OrangeSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!