Superliga: Craiova învinge fără drept de apel Rapidul și pune presiune pe FCSB

Superliga: Craiova învinge fără drept de apel Rapidul și pune presiune pe FCSB

Universitatea Craiova a dispus de Rapid București pe teren propriu, scor 3-1 chiar în ziua de Paști, în runda curentă a fazei de play-off din Superligă, stagiunea competițională 2022/2023.

Golurile au fost marcate de Cîmpanu, Markovici plus Roguljici, respectiv Dugandzici din penalti, pentru oaspeți.

Un meci care a început cum nu se poate mai prost pentru rapidiști, care s-au văzut în 10 oameni rapid, după eliminarea lui Costache în minutul 14. Fostul vârf clujean a luat două cartonașe galbene aproape gratuit și și-a lăsat echipa într-o situație cel puțin problematică..

ADVERTISING

Chiar și așa însă, la cumva prima fază de gol, Rapid a primit un penalti după ce Crețu a atins neglijent balonul cu mâna. A bătut Dugandzici, de data asta bine, după 2 ratări consecutive de lovituri de la 11 metri, însă bucuria giuleșteană nu a durat mult. În minutul 38, Cîmpanu a găsit o torpilă frumoasă de la circa 20-25 de metri, iar Moldovan a trebuit să se recunoască învins.

Partea secundă a fost un adevărat asediu la poarta alb-vișinie, dar până la urmă Markovici a adus lovitura decisivă în minutul 82, după o respingere greșită în lateral a lui Moldovan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ba mai mult, Roguljici a pus și ultima cireașă pe un tort prea plin în prelungiri, după o gafă defensivă de proporții a lui Crepulja. E prima victorie din play-off pentru Craiova, care vine la 2 puncte de FCSB și pune presiune pentru ultimul loc de cupă europeană. Rapid rămâne fără victorie în campionat de la 1 martie și își cam ia adio de la speranțele europene.

Echipe de start:

CS Universitatea Craiova: I. Popescu - Șt. Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Ndong - Al. Crețu, Al. Mateiu - Cîmpanu, Baiaram, A. Ivan - Koljic.
Rezerve: Lazar - Căpățînă, Badelj, V. Găman, Screciu, Sala, Roguljic, Rivaldinho, Markovic.
Antrenor: Eugen Neagoe.

ADVERTISING

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Al. Albu, Crepulja, Pănoiu - Sefer, Dugandzic, Costache.
Rezerve: Drăghia, Bamgboye, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, Papeau, Emmers, Al. Ioniță II, Ongenda.
Antrenor: Adrian Mutu.

Arbitru: Petrescu Radu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!