Rapid București se califică între cele mai bune 8 echipe ale Europei, după un meci dramatic în Liga Campionilor

Rapid București se califică între cele mai bune 8 echipe ale Europei, după un meci dramatic în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Rapid București s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, după ce au întors eroic dubla manșă cu slovenele de la Krim Ljubljana.

După 24-29 în tur, când poate foarte puțini mai sperau la calificare, duminică după prânz, pe o atmosferă încinsă în Sala Polivalentă, acolo unde fetele lui Kim Rasmussen au fost efectiv aruncate înspre poarta adversă, totul a fost posibil. La pauză totul era la limită, rapidistele conducând cu 12-8 după totuși prea multe greșeli în atac, unde s-au pierdut destul de multe mingi simple, care ne-ar fi făcut poate să ne distanțăm și mai mult pe tabelă.

ADVERTISING

Rapid a câștigat returul contra lui Krim Ljubljana, scor 30-24, după un final încins, cu un gol decisiv marcat de Sorina Tîrcă Grozav din lovitură de la 7 metri, cu doar 15 secunde înainte de final. La ultimul atac, Krim a pierdut mingea copilărește, iar fiesa giuleșteana începea.

Echipa în alb și vișiniu va înfrunta chiar pe campioana Europei în sferturi, pe norvegiencele de la Vipers Kristianstad.

Manșa tur se va disputa pe 29 sau 30 aprilie, la București. Returul se joacă o săptămână mai târziu, pe 6 sau 7 mai.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România are așadar două reprezentante în sferturile acestei competiții, CSM va evolua cu Esbjerg, iar Rapid va da piept cu Vipers, în două duble manșe ce se anunță deja infernale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇