Cupa Mondială 2022: Cunoaștem primele două sferturi de finală după rezultatele zilei de duminică

Cupa Mondială 2022: Cunoaștem primele două sferturi de finală după rezultatele zilei de duminică

SpotMedia.ro v-a ținut la curent cu evoluția scorurilor din înfruntările de duminică de la Cupa Mondială 2022 din Qatar, în cele două optimi de finală programate astăzi.

A fost o zi cu două meciuri cu goluri, meciuri care însă nu prea au avut istoric, cu două națiuni, le numim pe Franța și Anglia, care s-au impus la capătul unor partide controlate de la început și până la final, în care au reușit să producă și spectacol în fața tribunelor qatareze.

Cunoaștem așadar și primele două sferturi de finală de la acest Mundial, e vorba de Olanda - Argentina, meci stabilit sâmbătă și de Franța - Anglia, meciul pe care l-a aflat chiar azi. Două înfruntări de mare spectacol și cu o carte de vizită pe care deja suntem siguri că nu mai e nevoie să o prezentăm.

ADVERTISING

Dar iată rezultatele complete ale zilei și cronicile aferente:

Franța - Polonia 3-1 (Giroud 43', Mbappe 74', 90' / Lewandowski 97'-penalti)

97' - Lewandowski marchează din penalti la ultima fază a partidei. E un gol de rămas bun al polonezului de la Cupele Mondiale..

90' - Mbappe face istorie, dublă pentru el azi, plonjon disperat pentru portarul polon, dar șutul la vinclu din nou al lui Kylian a fost imparabil. 3-0, Franța face spectacol!!

74' - Devastator contraatacul Franței, iar șutul lui Mbappe de la marginea careului a fost unul de kinogramă. Șut la vinclu fără nicio idee de speranță pentru portarul Szczesny.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

43' - Olivier Giroud dă un gol magistral, e găsit perfect în centrul careului de colegul său Mbappe și marchează fără probleme la colțul lung. 1-0!

Cupa Mondială 2022: Franța trece cu lejeritate de Polonia și bifează sferturi de finală

Echipele de start:

Franța: Lloris (cpt) – Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele, Griezmann, Mbappe – Giroud.

Rezervele: Areola, Mandanda – Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout. Selecționer: Didier Deschamps.

Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Krychowiak – Kaminski, Zielinski, Szymanski, Frankowski – Lewandowski (cpt).

ADVERTISING

Rezervele: Grabara, Skorupski – Bednarek, Bielik, Grosicki, Gumny, Kedrzejczek, Milik, Piatek, Skoras, Swiderski, Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski. Selecționer: Czeslaw Michniewicz.

Arbitru: J. Valenzuela (Venezuela).

Stadion: Al Thumama (Doha).

Anglia - Senegal 3-0 (Henderson 39', Kane 45', Saka 58')

58' - Saka marchează și el după încă o pasă de magistru a lui Foden, pasă printre picioarele lui Coulibaly în careul mic. 3-0, știm și al doilea sfert de finală, Anglia vs Franța!

45' - Fază excepțională lucrată pe contraatac de Anglia, exemplar au conlucrat Foden și Bellingham, mingea ajunge la Kane, care nu îl iartă pe Mendy din situație 1 la 1, 2-0!

39' - Henderson deschide scorul și am putea spune că o face contrar cursului jocului. Căpitanul lui Liverpool primește o pasă bună de la Bellingham în mijlocul careului și cu stângul reia cu sete în plasă.

Cupa Mondială 2022: Anglia trece de Senegal în stil de mare echipă

Echipele de start:

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Henderson, Bellingham - Saka, Kane, Foden.
Rezerve: Ramsdale, Pope – Alexander-Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Grealish, Maddison, Mount, Phillips, Rashford, Trippier, Wilson. Selecționer: Gareth Southgate.

Senegal: E. Mendy - Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs - Sarr, N. Mendy, Ciss, Diatta - Ndiaye - Dia.
Rezerve: Gomis, S. Dieng – Ballo-Toure, Cisse, Diedhiou, B. Dieng, P. Gueye, Jackson, Loum, Mendy, Name, N’Diaye, P. Sarr. Selecționer: Aliou Cisse.

Stadion: Al Bayt (Al Khor).
Arbitru: Ivan Barton (El Salvador).

Știm deja un prim sfert de finală stabilit, e vorba de Olanda vs Argentina, după ce aceste două țări au trecut sâmbătă în meciurile lor din optimi. Batavii au trecut de SUA cu 3-1, iar Argentina a depășit Australia, 2-1.

Meciurile vor fi televizate pe TVR 1.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!