Lideri surpriză în Turneul Candidaților la șah

Lideri surpriză în Turneul Candidaților la șah

Turneul Candidaților, atât la băieți, cât și la fete, și-a disputat primele 3 runde, la Toronto, în Canada, fiind pentru prima dată când această competiție poposește în America de Nord.

După aceste prime confruntări pe tabla cu cele 64 de pătrățele, putem spune că avem conducători surpriză în cele două clasamente, masculin și feminin. Câștigătorul Turneului Candidaților va deveni challengerul campionului mondial de șah într-un meci separat, ce va avea loc în anul următor.

La băieți, Ding Liren așteaptă să își cunoască adversarul, în timp ce la fete numărul 1 este tot o sportivă din China, Ju Wenjun, care deține coroana din 2018, fiind a 17-a campioană mondială a sportului minții all-time.

În runda 3, în concursul masculin, a fost o singură victorie, aceea a lui Praggnanandhaa, India, care l-a învins pe conaționalul său Santosh Gujrathi. În clasamentul după 3 runde, lideri sunt Fabiano Caruana din SUA, Ian Nepomniachtchi din Rusia și Gukesh D., din India, toți cu câte 2 puncte.

ADVERTISING

Dacă vom vorbi de concursul fetelor, acolo există un singur lider, e vorba de chinezoaica Tan Zhongyi, cu 2.5 puncte, peste rusoaica Goryachkina cu 2 lungimi și peste trei fete cu 1,5 puncte: Lagno, Rameshbabu și Koneru, ultimele două din India și ele.

Un fapt interesant este că avem doi frați în aceeași competiție, Rameshbabu și Praggnanandhaa, doi copii minune ai șahului din India. În această seară va avea loc runda cu numărul 4, cu meciuri interesante pe ambele tablouri, precum Muzychuk - Lie, Lagno - Zhongyi, sau de cealaltă parte, Caruana - Gukesh sau Firouzja - Abasov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇