Laura Codruța Kovesi, elogiată de L'Equipe: "Doamna de fier care recuperează miliarde de euro"

Laura Codruța Kovesi, elogiată de L'Equipe: "Doamna de fier care recuperează miliarde de euro"

Cel mai important ziar de sport din Franța, L’Equipe, a publicat un material despre Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European.

„Laura Codruța Kovesi, de pe parchet la Parchet”, a titrat L’Equipe, cu referire la trecutul în baschet al fostei șefe de la DNA.

Jurnaliștii francezi amintesc așadar că, în tinerețe, Kovesi era "o jucătoare de baschet pasionată la un nivel bun". Francezii mai scriu că Laura Codruța Kovesi a ales să renunțe la cariera din baschet în anii '90 pentru a urma una în sistemul judiciar.

ADVERTISING

"Românca a urcat în ierarhie în țara sa cu viteză mare, remarcându-se prin intransigență în fața aleșilor corupți și a crimei organizate. Astăzi, la 48 de ani, conduce Parchetul European, care își propune să creeze un spațiu transfrontalier în cele 22 de tari ale UE", a mai scris publicația din Franța despre cea pe care o prezintă ca fiind "Doamna de fier".

"Acum recuperează miliarde de euro din fonduri europene, din TVA sau din diverse ajutoare luate fraudulos. Dar de la 7 la 22 de ani a fost o baschetbalistă înverșunată și marea ei realizare este o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989, când România a pierdut la limită (57-58) în fața Cehoslovaciei", a completat L'Equipe.

ADVERTISING

Francezii mai amintesc, totodată, că Parchetul European a avut peste 500 de anchete în doar un semestru, cu rezultate notabile. "Ea își confirmă reputația de Doamnă de fier câștigată în România, unde a condamnat sute de politicieni și oficiali, fiind un model pentru compatrioții săi, dar și un dușman cert al PSD", a mai scris sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇