Prima medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice 2024

Prima medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice 2024

Kazahstanul a câştigat prima medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de la Paris, obţinând bronzul în proba de carabină 10 m mixt din cadrul concursului de tir, sâmbătă la Chateauroux, informează AFP.

Clasaţi pe locul al treilea în calificări, kazahii Alexandra Le şi Islam Stapaiev au produs surpriza reuşind să se impună cu 17-5 în finala mică împotriva germanilor Anna Janssen, numărul unu mondial la această specialitate, şi Maximilian Ulbrich (nr.19).

În finala mare se vor înfrunta reprezentaţii Chinei şi Coreei de Sud, miza fiind prima medalie de aur la JO 2024.

ADVERTISING

Duo-ul chinez compus din Huan Yuting şi Sheng Lihao a ocupat prima poziţie la finalul calificărilor, cu un total de 632,2 puncte, cu opt zecimi în plus faţă de sud-coreenii Keum Jihyeon şi Park Hajun, clasaţi pe locul secund.

De asemenea, China a cucerit prima medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, impunându-se în proba de puşcă cu aer comprimat (carabină) 10 m mixt, desfăşurată sâmbătă la Chateauroux (centrul Franţei), informează AFP.

Duo-ul chinez compus din Huan Yuting şi Sheng Lihao s-a impus cu 16-12 în finala cu sud-coreenii Keum Jihyeon şi Park Hajun, care au intrat în posesia argintului.

ADVERTISING

Pe treapta a treia a podiumului s-au clasat reprezentanţii Kazahstanului, Alexandra Le şi Islam Stapaiev, care au produs surpriza în finala mică, reuşind să-i învingă cu 17-5 pe germanii Anna Janssen, numărul unu mondial la această specialitate, şi Maximilian Ulbrich (nr.19).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇