Jocurile Olimpice 2024: Rafael Nadal, în pericol să se retragă

Jocurile Olimpice 2024: Rafael Nadal, în pericol să se retragă

Tenismanul spaniol Rafael Nadal nu s-a antrenat joi din cauza unei probleme fizice şi participarea sa la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris devine incertă, a spus joi, antrenorul său, Carlos Moya, conform AFP.

”El a simţit o durere ieri dimineaţă, după amiază avea o jenă şi înainte ca să se agraveze a decis să se oprească. Nu pot garanta nimic, nici că nu va juca, nici că va juca. Pentru moment este vorba despre odihnă şi vindecare. Orice durere pe care o poate avea Rafa în acest moment, trebuie să o iei cu suspiciune şi cu prudenţă”, a spus Moya la postul naţional de radio al Spaniei.

ADVERTISING

Joi, Nadal avea programate două antrenamente cu tenismanul german Alexander Zverev, campionul olimpic en titre, ambele anulate.

Nadal s-a odihnit în schimb pentru a ''nu se forţa şi să-şi dea timp să vadă dacă îşi revine bine. Vom vedea în ce stare se află mâine (vineri) şi sâmbătă. Îşi doreşte foarte mult să joace aceste meciuri, desigur, este o dată marcată în calendarul lui de ani de zile. Este un concurent înnăscut şi vrea să joace la simplu şi la dublu. Îşi doreşte foarte mult să joace la dublu cu Carlos Alcaraz. Este prima dată când joacă împreună şi este istoric pentru tenisul spaniol'', a adăugat Moya.

ADVERTISING

Nadal este campion olimpic la Beijing 2008, iar la Rio 2016 a cucerit aurul la dublu, alături de Marc Lopez, după o finală cu românii Horia Tecău/Florin Mergea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇