Julian Alaphilippe a câștigat prima etapă din Turul Franței

Julian Alaphilippe a câștigat prima etapă din Turul Franței

Francezul Julian Alaphilippe (Deceunick-Quick Step) a câştigat, sâmbătă, prima etapă a Turului ciclist al Franţei 2021, disputată între Brest şi Landerneau, pe distanţa de 197,8 km, cu timpul de 4h 39 min. 05 sec., devenind primul purtător al tricoului galben de lider la actuala ediţie a „Marii Bucle”, informează AFP.

El a fost urmat la 08 sec. de australianul Michael Matthews (Team BikeExchange) şi de slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

În clasamentul general, lider este Alaphilippe, urmat la 12 sec. de Matthews şi la 14 sec. de Roglic.

ADVERTISING

Duminică are loc etapa 2-a, Perros-Guirec - Mur-de-Bretagne Guerledan (183 km).

O mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă, pe şoseaua Landerneau.

Un ciclist al echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi rutieri, generându-se o imensă confuzie, cu ciclişti la pământ şi alţii depanaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O a doua mare căzătură colectivă a scindat plutonul cu mai puţin de 8 km înainte de linia de sosire în prima etapă a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă la Landerneau, informează AFP.

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câştigător al probei, este unul din numeroşii rutieri care au fost prinşi în acest carambol.

Froome, aşezat pe asfalt, nu a putut urca rapid pe bicicletă.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇