John McEnroe, în mijlocul unei controverse la Wimbledon - ce a spus despre Emma Răducanu

John McEnroe, în mijlocul unei controverse la Wimbledon - ce a spus despre Emma Răducanu

John McEnroe a atras numeroase critici după un comentariu făcut despre Emma Răducanu.

Tânăra sportivă cu origini românești s-a retras în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic, într-un moment în care a părut că se sufocă și are probleme în a respira.

Iar McEnroe, care comenta meciul în direct la BBC, a pus totul pe seama emoțiilor.

"Este păcat. Îmi pare rău pentru Emma. Pare că a fost prea mult pentru ea, ceea ce e de înțeles. Te face să te uiți la acești băieți și fete care sunt aici de atât de mult timp și să te întrebi cum gestionează totul. Poate că nu este păcat că i s-a întâmplat acum când are 18 ani. Și eu am jucat aici la 18 ani și într-un fel eram fericit că am pierdut. Am fost capabil să îmi dau seama de ce am nevoie ca să reușesc. Emma ar trebui să respire adânc și să primească niște wildcard-uri", a spus McEnroe.

ADVERTISING

Potrivit Sky News, comentariul lui McEnroe a născut însă discuții aprinse, iar fostul mare tenismen a fost acuzat de sexism.

Comentatoarea Harriet Minter a fost cea mai vehementă: "Este beat?", s-a întrebat aceasta, după care a continuat: "Este ceva mai enervant decât un bărbat care-i spune unei femei că nu este rănită, ci doar are probleme cu emoțiile? Nu, nu este. Îl puteți ruga să înceteze?"

De asemenea, și comentatorul Rob Vickerman a avut o reacție similară. "Cum poate John McEnroe să lanseze aceste comentarii fără să știe de ce s-a retras?", a întrebat acesta.

ADVERTISING

Iar Sky News notează că rețelele de socializare au fost invadate de astfel de mesaje în care McEnroe e acuzat de sexism.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!