Jannick Sinner câștigă într-un mod entuziasmant prima sa finală de Grand Slam din carieră

Jannick Sinner câștigă într-un mod entuziasmant prima sa finală de Grand Slam din carieră

Jannick Sinner este în premieră campion de Mare Șlem, după ce a triumfat incredibil în finala de la Australian Open, în fața rusului Daniil Medvedev, o finală în care a trebuit să întoarcă de la 0-2 la seturi.

Scorul a fost 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, după circa 3 ore și 44 de minute de joc, un tenis ireal, de mare clasă, aplaudat deseori în picioare de marele Rod Laver, unul dintre cei mai mari tenismeni din istoria sportului alb.

Favoritul 3 pierde așadar în fața favoritului 4, devenind primul tenismen din lume care suferă două eșecuri la același turneu de Grand Slam, după ce a condus cu 2-0 la seturi. Se întâmpla asta cu Daniil acum doi ani, când pierdea o finală tot aici la Melbourne cu Rafa Nadal.

ADVERTISING

Sinner a schimbat total stilul de joc din setul 3, e drept profitând și de o cădere clar fizică a lui Medvedev, începând din setul 4. A fost din ce în ce mai incisiv, a lovit plat, exact pe fundul terenului, spectacular pe de-a alocuri.

Ultimele puncte au fost unele absolut entuziasmante, în special un raliu de 27 de lovituri din penultimul game. E primul trofeu de GS pentru italianul de 22 de ani, care a progresat constant în scurta sa carieră de până acum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Medvedev a revenit în acest turneu de la 0-2 la seturi, dar iată că vede în finală și cealaltă fațetă a monedei, una mult mai tristă.

Frumoasă finală, un meci cu poveste, un meci spectaculos, iar Sinner ajunge al treilea bărbat italian triumfator într-un turneu de Grand Slam, după Pietrangeli, câștigător la Roland Garros în 1959 și 1960, plus Adriano Panatta, tot la French Open, în 1976. Să nu uitam însă, Jannick Sinner este antrenat de marele australian Darren Cahill, omul care a făcut-o campioană și pe Simona Halep, dar și pe Andre Agassi sau pe Lleyton Hewitt.

ADVERTISING

Medvedev rămâne cu singurul său titlu de GS, la US Open în 2021, plus alte 5 finale pierdute.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇