Ion Țiriac primește o replică din partea șefei laboratorului român care a prelevat probele Simonei Halep: Trebuie să aibă și dovezi

Ion Țiriac primește o replică din partea șefei laboratorului român care a prelevat probele Simonei Halep: Trebuie să aibă și dovezi

Ion Țiriac, cunoscutul om de afaceri român, campion la Roland Garros la dublu alături de Ilie Năstase în 1970, a lansat câteva acuzații fără precedent, spunând că probele Simonei Halep, suspendată 4 ani de către tribunalul Sports Resolution, au fost „maltratate” în România.

La câteva săptămâni distanță de la acea declarație pe care Țiriac a făcut-o la Gala Sportului Românesc, desfășurată la Atheneul Român, a venit replica pentru miliardarul român chiar de la șefa laboratorului din România acreditat de WADA, care a analizat proba de sânge a lui Halep, medicul Cristina Stan.

ADVERTISING

Într-un interviu pentru cei de la iamsport.ro, medicul respectiv susține că totul a decurs conform procedurilor stabilite de WADA, iar Tiriac ar trebui să vină cu dovezi în sprijinul acuzațiilor sale:

"Domnul Țiriac trebuie să susțină toate afirmațiile pe care le face. Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta. Ce pot să vă spun e următorul lucru: cerințele WADA sunt foarte drastice, iar prin acreditarea primită se dovedește competența laboratorului de a emite rezultate valide.

Se evaluează tot, de la recepție la aparatură, la condiții, tot. Probele se păstrează în incinte frigorifice, acolo unde temperatura este monitorizată 24 de ore din 24, deci totul e supravegheat. Proba e însoțită de termometru, de data loger, de la momentul recoltării și până e pusă pe omogenizator. La noi totul e procedural, înregistrat, există dublă verificare de la recepție și până după raportarea rezultatelor. Laboratorul își ia toate măsurile pentru a diminua riscurile unei erori. Pentru că un risc nu-l poți aduce la zero oricât ai vrea. Totul e înregistrat, oricum", a declarat Cristina Stan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostului lider mondial WTA și dublei campioane de Grand Slam Simona Halep i s-a găsit substanța interzisă roxadustat în proba de urină și, de asemenea, nereguli în pașaportul biologic, după susținerea unei probe de sânge.

Halep așteaptă acum verdictul TAS după audierile din 7-9 februarie, o probabilă sentință urmând să ajungă la finele lunii martie.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!