Belgia, adversara României, încearcă naturalizarea unui brazilian de top din Premier League, înainte de EURO 2024

Belgia, adversara României, încearcă naturalizarea unui brazilian de top din Premier League, înainte de EURO 2024

Belgia va fi una dintre adversarele României în grupa de la EURO 2024, alături de Slovacia și de probabil Ucraina, care e marea favorită să câștige ruta B a barajului din Nations League.

Belgia e favorita acestei grupe fără îndoială, grupa E de la EURO, iar acum echipa Dracilor Roșii încearcă o lovitură, și anume naturalizarea unui brazilian de top din Premier League.

Este vorba de Andreas Pereira (28 de ani), mijlocașul lui Fulham, care tocmai a învins în week-end pe Manchester United, scor 2-1. Născut în Belgia din părinți brazilieni, fotbalistul are dublă cetățenie și are dreptul să joace pentru Belgia, chiar dacă a bifat deja un meci la seniori pentru Brazilia (n.r.: regulamentul FIFA nu permite mai mult de trei).

ADVERTISING

"M-au contactat la începutul sezonului și m-au întrebat dacă aș accepta convocarea. Au vorbit și cu impresarul meu, dar am spus mereu clar că visul meu este să reprezint Brazilia. Visul meu este să joc pentru această țară, nimic nu s-a schimbat și nici nu se va schimba. Mi-au spus să mă mai gândesc, să văd ce se întâmplă, dar să renunți la un vis din copilărie doar ca să joci la o echipă națională și să nu te simți bine...Sunt brazilian, familia mea e din Brazilia, iar să joc pentru o echipă națională doar pentru a spune că am făcut-o nu are niciun sens pentru mine", a vorbit Pereira, pentru presa braziliană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pereira joacă la Fulham din 2022, având 59 de meciuri bifate și 5 goluri, fiind un titular de drept în Premier League. El a mai bifat în cariera sa și echipe precum Manchester United, Valencia sau Lazio.

România va înfrunta Belgia la Koln pe data de 22 iunie. Întregul Campionat European din Germania care va începe pe 14 iunie va fi LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!