Ion Țiriac pregătește o investiție uriașă pentru tenisul românesc: „Trebuie să merite”

Ion Țiriac pregătește o investiție uriașă pentru tenisul românesc: „Trebuie să merite”

Cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac se pregătește să lanseze o nouă investiție uriașă în tenisul românesc, cu scopul de a mai găsi câteva tinere talente dornice să-și dedice întreaga carieră terenului de tenis.

Românul e gata să achite un milion de euro, iar suma va fi folosită, din conturile fundaţiei sale, pentru a face noi terenuri de tenis la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Bucureşti.

Țiriac vrea să realizeze și o academie de tenis pe modelul celor din Statele Unite sau Spania: „Federaţia Statelor Unite are 850 de academii și cluburi de tenis pentru copii. 850! În fiecare are între 1000 şi 3000 de copii. Selecţie naturală se numeşte, nu vorbim de China şi de alte ţări. La noi e o picătură într-un ocean cu apă, să vedem ce putem să facem.

Irina Begu se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup

Pe mine mă bucură enorm să văd aşa ceva, exact ca şi copiii de la hochei. Poate mai iau şi alţii un exemplu de la asemenea organizaţii, să vedem cum le facem mai departe. La şedinţa următoare care este mâine, a Fundaţiei Ţiriac, trebuie să cer alt milion… nu de lei, de euro, care intră în această bază. Cele trei terenuri acoperite, adevărate, din toate punctele de vedere. Terenul de fotbal a fost înlocuit. S-ar putea întâmpla, peste terenul de fotbal, să mai facem alte trei terenuri de zgură în primăvară. Dar să vedem unde facem vestiarele pentru cele trei acoperite.

ADVERTISING

Noi nu avem încă o academie de tenis, trebuie să mă gândesc cumva, cu colegii mei cum o să facem în primăvară cu cei mai răsăriţi. Pe mine Spania mă încântă, trebuie să ne facem şi noi o legătură. De asta am făcut Fundaţia, ca să facă treburi de astea. Bani avem, nu e o problemă, trebuie să avem însă şi materialul uman. Şi să merite, nu atât investiţia, dar să merite încercarea ca să ajungem unde trebuie”, puncta fostul câștigător de la Roland Garros la dublu, alaturi de Ilie Năstase, pentru Antena Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Țiriac a înființat recent și un turneu WTA 125 pe nume Tiriac Foundation Trophy, care a avut loc la CNT în București, fiind câștigat pe zgură de Irina Begu.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!