Ce turneu de tenis propune Ion Țiriac pentru București în următorii ani: „Asta ar fi ținta mea”

Ce turneu de tenis propune Ion Țiriac pentru București în următorii ani: „Asta ar fi ținta mea”

Ion Țiriac, patronul noului turneu WTA 125 găzduit de București, denumit Tiriac Foundation Trophy, anunță un turneu de top în capitala României în următorii ani.

Începând cu 2024, Bucureștiul va găzdui din nou un turneu ATP, un lucru care se va întâmpla pentru prima dată după 8 ani. Marele om de afaceri deține licența turneului ce are loc în acest moment la Belgrad, dar din 2024 turneul va reveni la București.

Irina Begu se califică în finala turneului de la București

Însă, marea ambiție a lui Țiriac este ca aici la București să fie găzduit un turneu de top, de categoria ATP 500: „Aș vrea să spun că turneul de la Belgrad, care mai e și anul viitor tot acolo, vine înapoi la București din 2024. Păi, e turneul meu. Am contract cu ei până anul viitor, dar nu-l mai prelungesc.

ADVERTISING

Dar în 2024 nu știu unde să-l joc. Eu am și turneul de la Geneva, iar ținta mea ar fi să las unul de 500 în București”, declara fostul campion de dublu de la Roland Garros pentru Gazeta Sporturilor.

Turneul ATP de la București, desfășurat pe timpuri la Arenele BNR, era unul de tradiție în circuit, fondat în 1993, având câștigători cu mare renume pe arenele lumii, precum Goran Ivanisevici, Thomas Muster, Berasategui, Acasuso, Simon sau Mayer.

Ultimul câștigător de la București a fost spaniolul Fernando Verdasco în 2016.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!