Încă un nume mare din tenis spune pas Australian Open 2022

Încă un nume mare din tenis spune pas Australian Open 2022

Lista absenților de la viitoarea ediție de Australian Open se mărește pe zi ce trece, miercuri venind rândul unui alt nume mare din tenisul masculin să își anunțe neparticiparea la turneul de Mare Șlem de la Antipozi.

E vorba de austriacul Dominic Thiem (28 de ani, 15 ATP) care și-a anunțat neparticiparea la turneul de la Australian Open.

Campionul de anul trecut de la US Open încă nu și-a revenit după accidentarea suferită la încheietura mâinii drepte și va rata încă un turneu de GS astfel, după Wimbledon și US Open în anul 2021.

ADVERTISING

Ultimul său joc l-a disputat la turneul de pe iarba de la Mallorca, în iunie, turneu patronat de Rafa Nadal.

Rafael Nadal vs Dominic Thiem - Extended Highlights (QF) | Australian Open 2020

„Îmi va fi dor de fanii australieni, dar voi reveni în 2023. Eu şi echipa mea considerăm că aceasta este decizia corectă pentru a avea o bună revenire în competiţie. Deocamdată voi rămâne câteva zile în Austria, iar apoi vom merge pentru antrenamente în aer liber şi pentru a pregăti primul meu eveniment din sezonul viitor”, a transmis Thiem pe contul său de Twitter.

ADVERTISING

Tabloul masculin va fi așadar fără Thiem, Federer, Stan Wawrinka sau Milos Raonici, în timp ce Nadal și Djokovici sunt încă incerți.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!