Iga Swiatek, implicată într-o dispută politică la revenirea în țara natală

Iga Swiatek, implicată într-o dispută politică la revenirea în țara natală

Iga Swiatek este intens mediatizată după succesul de la Roland Garros, iar numele său este implicat inclusiv într-o dispută politică.

Unii politicieni din această țară s-au grăbit să își asume merite după victoria Igăi din finala de la Roland Garros. S-a dovedit însă că unii doar se laudă și că nu au făcut nimic pentru a o ajuta.

Spre exemplu, primarul localității Raszyn, în care locuiește Iga Swiatek, s-a lăudat că a ajutat-o cu burse pe noua campioană de la Roland Garros.

Totuși, jurnaliștii polonezi de la Sport.pl au dezvăluit că jucătoarea în vârstă de 19 ani nu a primit niciun ajutor financiar din partea autorităților.

ADVERTISING

De asemenea, vicepremierul polonez Jacek Sasin a scris pe Twitter, după succesul de la Paris, că un merit îl au și companiile Grupa Lotos și Totalizator Sportowy. Totuși, polonezii au remarcat că nici aceste companii nu au sprijinit-o în niciun fel pe Iga.

"Să asociezi succesul cu aceste companii este un abuz! Sponsorul principal al sportivei este Lexus. De asemenea, și Red Bull o sponsorizează", au comentat jurnaliștii polonezi.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇