Holger Rune câștigă Mastersul de la Paris după o finală de poveste cu Novak Djokovici

Holger Rune câștigă Mastersul de la Paris după o finală de poveste cu Novak Djokovici

Tenismenul danez Holger Rune a câștigat marele trofeu Masters 1000 de la Paris, pe hard indoor, după o finală excepțională în fața fostului lider mondial Novak Djokovici.

Rune, 19 ani, 18 ATP, l-a învins pe sârb în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-5, după 2 ore și 34 de minute de joc.

A fost un meci de mare calitate, cu lovituri superbe de o parte și de alta. Rune, ovaționat de un public parizian întreg, a fost parcă purtat pe valuri și a reușit să întoarcă de la 0-1 la seturi. La 6-5 în decisiv a fost cel mai lung game din partidă, de peste 17 minute, game în care Nole a avut 5 mingi de break și posibilitatea de a trimite jocul într-un tiebreak decisiv.

Holger Rune Best Shots vs Felix Auger-Aliassime | Paris 2022 Highlights

Elevul lui Patrick Mouratoglou și-a ținut însă firea, a câștigat punctul și finala și e fără îndoială cel mai în formă jucător din circuit, cu 4 finale consecutive, dintre care 3 câștigate.

ADVERTISING

La acest trofeu de la Paris, Rune a învins numai jucători de top 10 ATP (în afara de Wawrinka la debut), e vorba de Hurkacz, Auger, liderul Alcaraz, Rublev și acum Djokovici. Sârbul care îl bătuse anul trecut la US Open, dar și atunci Rune îi furase un set marelui campion.

Danezul va ajunge începând de luni până pe locul 10 mondial și va fi la Turneul Campionilor în postura de rezervă, alături de Hubert Hurkacz din Polonia.

Reamintim, colaborarea dintre Rune și Mouratoglou a început imediat după apariția cazului de dopaj al Simonei Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la meciul din turul I de la US Open, pierdut la Daria Snigur din Ucraina în luna august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!