Gică Popescu e foarte dur după tragerea la sorți pentru Euro: „Calificare sau dăm uitării această generație!”

Gică Popescu e foarte dur după tragerea la sorți pentru Euro: „Calificare sau dăm uitării această generație!”

Fostul mare căpitan al naționalei României și al celor de la FC Barcelona, Gică Popescu este foarte tranșant după tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2024, efectuată duminică la Frankfurt.

El consideră că tricolorii nu mai au acum nicio scuză în privința unei eventuale necalificări, în momentul în care facem parte dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

„Eu cred că dacă ne-am fi ales noi adversarele nu am fi fost la fel de inspiraţi precum ne-a fost norocul. Nu cred că puteam să cădem într-o grupă mai accesibilă. Dacă într-o astfel de grupă nu putem să ne calificăm, înseamnă că această generaţie trebuie dată uitării.

ADVERTISING

Mi-ar plăcea să cred că principalele favorite sunt Elveţia şi România, pentru că nu pot să accept ca Israelul să fie favorită înaintea noastră, indiferent de rezultatele pe care le-au avut în ultimii ani de zile”, a punctat Popescu după tragerea la sorți la PrimaTV.

Analiza lui Edi Iordănescu în ce privește grupa de calificare a României pentru Euro 2024

E important ca debutul în preliminarii să fie unul bun, acesta urmând să aibă loc în martie 2023: „Sper ca parcursul nefericit din Liga Națiunilor să fi fost un accident, să fi învățat foarte multe din această situație și rezultatele să le vedem în această campanie de calificare pentru EURO.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Programul nu contează, oricum trebuie să jucăm cu echipele din grupă și acasă și în deplasare. Important este să începem cu bine, un rezultat bun la începutul campaniei dă încredere, apoi să menținem tonusul pozitiv și să adunăm multe puncte cât mai rapid”, a mai adăugat „Baciul”.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2023. Primele două echipe din fiecare grupă se califică automat la EURO 2024.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!