Gică Popescu, discurs manifest împotriva străinilor din Liga 1: ”Vin jucători de calitate îndoielnică”

Gică Popescu, discurs manifest împotriva străinilor din Liga 1: ”Vin jucători de calitate îndoielnică”

Gică Popescu nu vede cu ochi buni ce se întâmplă acum la naționala mare a României și critică ceea ce are loc în Liga 1, un campionat în care evoluează foarte mulți străini, unii de o calitate îndoielnică, o spune fostul căpitan al Barcelonei.

Actualul președinte al Farului crede că numărul mare de străini care joacă în Liga 1 afectează dezvoltarea juniorilor români și consideră că rezultatele naționalei mari au astfel o explicație, tristă din păcate.

”Jucătorii de la echipele naţionale rup băncile de rezervă şi joacă străini aduşi la final de carieră, că dacă ar avea calitate ar sta în Belgia. Nu se duc acolo pentru că nu au valoare şi vin aici, iar antrenorii spun că sunt jucători cu experienţă. De ce am nevoie de jucători cu experienţă? Fac performanţă?

ADVERTISING

Dacă ai aduce jucători de afară şi ai juca în cupele europene, ai reprezenta fotbalul românesc în cupele europene ar fi de înţeles. CFR a jucat în grupe, a făcut performanţă an de an și are o scuză. Farul promovează jucători tineri, FCSB a început şi a dat drumul la jucători tineri. Dar în rest sunt echipe în Liga 1 care au 8-9 jucători străini din 11.

Băi oameni buni, unde să mai joace cei de la loturile de juniori dacă vin străinii şi le iau locul? Străini care sunt de calitate îndoielnică... Ăsta e un refugiu al jucătorilor care nu au loc în campionatele străine şi vin în campionatul românesc”, a fost declarația făcută de Popescu la PrimaSport.

ADVERTISING

România a retrogradat recent în Liga C din Nations League după ce a terminat ultima într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!