Gică Popescu, critici vehemente la adresa UEFA

Gică Popescu, critici vehemente la adresa UEFA

Fostul mare fotbalist român Gică Popescu a lansat o serie de critici vehemente la adresa UEFA, după ce forul european a înființat o nouă competiție, motiv pentru care echipele din țara noastră nu vor mai fi primite în Europa League din sezonul următor.

Gică Popescu spune că UEFA își bate joc de echipele din țări mai mici prin înființarea competiției Europa Conference League.

"Atât timp cât stai cumințel și îți dai pantalonii jos ori de câte ori vor cei de la UEFA, o să-și bată joc de noi întruna! Salvarea este să nu stăm să acceptam tot timpul ce spun ăia de la UEFA.

ADVERTISING

Cei de la UEFA asta vor, să taci din gură și să ascultam ce vor ei. Să fie o discrepanță între fotbalul nostru și cel din Vest de parcă noi am fi ciumați", a spus Gică Popescu pentru ProSport Live.

Din 2021, UEFA vă înființa Europa Conference League, o nouă competiție destinată echipelor din țările slab cotate.

Astfel, campioana României va merge în Liga Campionilor, iar celelalte trei echipe vor participa în Europa Conference League. Nicio echipă din România nu va juca în Europa League direct.

Europa Conference League reunește echipe din țări de la locul 16 în jos conform coeficienților europeni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vor fi 8 grupe de către patru echipe. Cele care vor câștiga grupele din Europa Conference League se califica în optimile competiției. În schimb, ocupantele locurilor 2 vor juca în 16-îmi cu ocupantele locurilor 3 din Europa League.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇