Gică Hagi, un nou discurs-manifest: "Să nu-mi spună nimeni că România nu are talent sau că nu putem ajunge cei mai buni"

Gică Hagi, un nou discurs-manifest: "Să nu-mi spună nimeni că România nu are talent sau că nu putem ajunge cei mai buni"

Gică Hagi (59 de ani) a inaugurat, miercuri, la Ovidiu, un hotel ultramodern pentru academia de fotbal care îi poartă numele și pentru echipa mare de fotbal a Farului. La eveniment, „Regele” a ținut un discurs despre tinerii fotbaliști din România și nu numai.

Nume importante, precum Simona Halep (32 de ani), au participat la evenimentul de deschidere a hotelului cu facilități de top pentru tinerii sportivi.

Investiția a costat aproximativ opt milioane de euro, conform site-ului golazo.ro, iar complexul ultramodern este format din săli de mese și bucătărie, muzeu, sală de fitness, camere pentru jucătorii echipei de seniori și pentru juniori, sală de lectură, sală de studiu, sală de ședință, zonă relaxare (bibliotecă sportivă, jocuri).

ADVERTISING

Hagi a declarat că, prin această investiție, a vrut să întoarcă României și tinerilor fotbaliști români o parte din ceea ce fotbalul i-a dat în carieră. De asemenea, Gică Hagi a spus că el crede în continuare că România are juniori talentați, care pot ajunge cei mai buni din lume dacă sunt școliți într-un cadru profesionist.

"Am avut plăcerea să fac lucrul asta, să întorc fotbalului tot ce mi-a dat. Sunt cine sunt datorită fotbalului.

Atunci, lucrul pe care puteam să-l fac era să ajut. Și pe mine m-au ajutat alții, așa că am zis și eu să investesc în copii. Dacă vrei să trăiești bine 100 de ani, trebuie să investești în copii. La rândul lor, cresc, iar la un moment dat dau și ei înapoi.

ADVERTISING

E plăcerea mea de a investi, de a deschide o academie în locul în care m-am născut, unde am crescut și cred că am făcut o treabă excelentă împreună.

Nu e vorba câți bani s-au băgat, atâta timp cât s-au făcut lucruri de calitate. Academia noastră a ajutat și a furnizat jucători la nivelul cel mai mare: cupe europene, campionate europene, calificări.

Nu cred că ați uitat că am fost școlit afară, la cele mai mari cluburi din lume, Barcelona și Real Madrid, care mi-au schimbat modul de a vedea lucrurile. Orice este posibil dacă ești pregătit de muncă și de luptă.

ADVERTISING

Să te duci să muncești, să te lupți. Totul e posibil. Să nu-mi zică nimeni că România nu are copii, talent sau nu putem să ajungem cei mai buni. Eu încă am speranță și ați văzut în vară că se poate. În vară, tot ce-am zis, s-a împlinit. E loc și de mai bine", a declarat Gică Hagi în cadrul evenimentelui, conform golazo.ro.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!