Gică Hagi, în 2019: Voi ați văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil așa ceva după 30 de ani? (Video)

Gică Hagi, în 2019: Voi ați văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil așa ceva după 30 de ani? (Video)

Fostul mare fotbalist Gică Hagi a avertizat încă din 2019 cu privire la situația în care se află spitalul din Constanța.

Imaginile cu Gică Hagi vorbind în 2019 despre situația în care se află spitalul din Constanța revin în actualitate în contextul în care vineri 7 oameni și-au pierdut viața în urma unui incendiu.

Încă din urmă cu doi ani, "Regele" atrăgea atenția că spitalul este într-o stare precară și critica autoritățile că nu au fost în stare să îl renoveze.

"Nu ne mai interesează social, sportul? Să nu putem să renovăm spitale? Spitalul din Constanta ați văzut cum arată? E posibil așa ceva după 30 de ani? După 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? S-a renovat vreo școală generală? Un teatru? Domnilor, ce facem? Au menirea să construiască următoarea generație. Școala, artiștii, sportul și doctorii. Altfel ce ne facem? Avem nevoie de ei. Și infrastructură! Și tot stăm, stăm, ne certăm între noi. Ăla zice de Gigel, ălalalt zice de Ionel, că e alb, că e negru. Dar esența? Scopul care e? Ce ne dorim? Vrem să facem ceva frumos, să ne luăm iar cu ei?", a spus Hagi într-o conferință de presă organizată în 2019.

ADVERTISING

Şapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Amintim că în ultimul an numeroase incendii au izbucnit în spitale, mai ales în secțiile ATI, după ce instalațiile au fost suprasolicitate pentru a face față fluxului mare de pacienți care au avut nevoie de oxigen. Cele mai grave incendii au avut loc la Piatra Neamț și la Matei Balș din Capitală.

Pe 14 noiembrie 2020, zece oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Un medic român a fost premiat de OMS deoarece în timpul incendiului și-a riscat viața pentru a salva pacienți. El a avut arsuri de gradul 2 și 3 pe circa 80% din suprafața corporală și a primit tratament la o clinică din Bruxelles.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 29 ianuarie 2021 la Institutul Matei Balș din Capitală flăcările au izbucnit la parterul unui corp al clădirii. Patru pacienți au murit din cauza flăcărilor sau a fumului și mai mulți dintre cei care au fost transferați au murit ulterior.

Semnal de alarmă a lui Hagi despre Spitalul de Urgență din Constanța

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇