FRF se apără după dezamăgirea de la EURO de tineret: „Scopul acestor naționale este altul de fapt..”

FRF se apără după dezamăgirea de la EURO de tineret: „Scopul acestor naționale este altul de fapt..”

Federația Română de Fotbal face un pas înapoi după dezamăgirea cruntă de la EURO Under 21, competiție pe care o organizăm împreună cu Georgia, acolo unde deja am fost eliminați la capătul a două partide.

Am pierdut clar cu Spania și Ucraina, 0-3 și 0-1, fără ca jocul nostru să aibă măcar vreo sclipire sau speranță, în cele 180 de minute petrecute pe stadionul Steaua. După aceste meciuri însă, Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică din cadrul FRF, fost mare internațional român, consideră că scopul echipelor de tineret sau juniori nu este acela de a face performanță, ci acela de a produce jucători pentru prima reprezentativă:

ADVERTISING

„Trebuie să nu uităm cine a jucat, naționala noastră de tineret, vorbim încă de copii, ne bucurăm că a fost turneul la București, ne bucurăm că au jucat altceva (n.r. față de meciul cu Spania). Scopul acestor naționale este să dea jucători către echipa mare. Nu aș vrea să uităm cu cine am jucat. Spania, campioana mondială de la U17, U19, joacă de 5 ani împreună. Acum iar am dat de o echipă cu omogenitate, acum doi ani au fost campioni mondiali la U20. Să nu uităm de academiile lor, cea de la Dinamo Kiev și de când a fost Mircea Lucescu la Șahtior Donetsk”, declara Țicleanu după meciul cu slavii, la TVR 1.

ADVERTISING

România mai are practic un singur meci, și acela doar de palmares la EURO, marți seara cu Croația, echipă de asemenea fără speranțe la calificare, tot pe stadionul din Ghencea. În 2019, România U21 juca semifinala cu Germania, antrenată atunci de Mirel Rădoi.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!