Finala Ligii Campionilor: Se așteaptă un spectacol total în PSG - Bayern Munchen

Finala Ligii Campionilor: Se așteaptă un spectacol total în PSG - Bayern Munchen

PSG și Bayern Munchen vor disputa, duminică de la ora 22:00, finala Ligii Campionilor, pe Estadio da Luz din Lisabona.

PSG a ajuns pentru prima dată în istorie în ultimul act al competiției europene continentale, în timp ce gruparea germană are deja 5 trofee câștigate.

Cele două echipe sunt recunoscute pentru forța ofensivă pe care o arată, astfel că sunt șanse foarte mari să avem parte de un meci cu multe goluri.

Pentru a ajunge în finala Ligii Campionilor, PSG a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Real Madrid, Club Brugge și Galatasaray, obținând 16 puncte din 18 posibile. Apoi, PSG a trecut cu 3-2 la general de Borussia Dortmund, a învins-o dramatic pe Atalanta cu 2-1 și nu a avut emoții cu Leipzig, meci în care s-a impus cu 3-0.

ADVERTISING

De cealaltă parte, Bayern Munchen a câștigat cu maximum de puncte grupa din care au mai făcut parte Tottenham Hotspur, Olympiacos și Steaua Roșie Belgrad. În optimi, Bayern a trecut cu 7-1 la general de Chelsea, cu 8-2 de FC Barcelona și cu 3-0 de Lyon.

Cum arată cotele la pariuri

Dacă ne uităm pe pariuri la Unibet pe finala din Liga Campionilor, putem observa că Bayern Munchen este favorită să câștige meciul de duminică. Bavarezii au cota 2.07 să obțină un succes în timpul regulamentar, în timp ce cota celor de la PSG este de 3.30.

ADVERTISING

Având în vedere apetitul ofensiv al celor două echipe, bookmakerii se așteaptă și la un meci cu multe goluri. Cota pentru ca ambele să înscrie este de 1.34.

Ce au spus cei doi antrenori înaintea finalei de duminică

După victoria din meciul cu Lyon, scor 3-0, antrenorul lui Bayern Munchen, Hansi Flick, a atras atenția că meciul cu PSG va fi mult mai dificil.

"Știm că PSG are jucători rapizi și trebuie să ne organizăm defensiva diferit. PSG este o echipă minunată, au luptat pentru a ajunge în semifinale, iar apoi s-au calificat în finală. Știm că au jucători tehnici și agili, dar marele nostru avantaj este că știm să punem adversarii sub presiune", a spus Hansi Flick, citat de Yahoo Sports.

ADVERTISING

De partea cealaltă, antrenorul Thomas Tuchel, consideră că PSG merită să fie în finala Ligii Campionilor.

"De asta suntem în finală și vrem să câștigam. Ne-am arătat calitățile, determinarea, un mixt foarte bun. Echipa a arătat că este flămândă să câștige, să sufere și să treacă peste orice obstacol", a comentat Tuchel după succesul cu Leipzig.

Cum arată istoria europeană a celor două cluburi

PSG și Bayern Munchen au o traiectorie complet diferită în competițiile europene.

Pentru PSG, cea mai bună performanță continentală este câștigarea Cupei Cupelor, în 1996. În schimb, în Liga Campionilor, PSG se află pentru prima dată într-o finală.

De când clubul a fost preluat de șeicii, PSG a fost eliminată de 4 ori în sferturile de finală și trei ori în optimile de finală.

De partea cealaltă, Bayern Munchen a câștigat Liga Campionilor / Cupa Campionilor Europeni de 5 ori, în 1974, 1975, 1976, 2001 și 2013. Bavarezii mai au în palmares o Cupa UEFA, o Cupa a Cupelor, o Supercupă a Europei, 2 Cupe Intercontinentale și 1 Campionat Mondial al Cluburilor. De altfel, Bayern are un total de 351 de meciuri în Liga Campionilor, din care a câștigat 205, a remizat în 72 dintre ele și a pierdut 74. Procentajul victoriilor este de 58.4%

Cine televizează finala Ligii Campionilor?

Meciul dintre PSG și Bayern Munchen va fi televizat în țara noatra de trei posturi de televiziune: Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus. Confruntarea este programată duminică, de la ora 22:00.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇