Finală de vis la Europeanul de fotbal feminin

Finală de vis la Europeanul de fotbal feminin

Finala Campionatului European de fotbal feminin este între două națiuni cu o rivalitate istorică, dar și cu rezultate extraordinare în istoria sportului cu balonul rotund de pe Bătrânul Continent.

Anglia versus Germania va fi ultimul act de la EURO feminin 2022, duminică de la ora 19, cu Anglia țara gazdă a acestor Europene.

Englezoaicele speră își treacă în cont primul trofeu internațional major, în timp ce Germania are ca obiectiv cucerirea celui de-al 9-lea titlu european.

Cele două naționale nu au pierdut niciun meci la acest turneu final. În grupe, gazdele au trecut de Austria, 1-0, de Norvegia, cu 8-0 și de Irlanda de Nord cu 5-0. În sferturi au învins Spania cu 2-1 după prelungiri, iar în careul de ași au învins Suedia, 2 mondial FIFA, scor 4-0. Germania, de partea cealaltă, a trecut în grupe de Danemarca cu 4-0, de Spania cu 2-0 și de Finlanda cu 3-0. A urmat duelul cu Austria din sferturi, 2-0, iar în careul de ași nemțoaicele au trecut de Franța cu 2-0.

Finala se va juca pe un Wembley arhiplin, cu peste 80.000 de fani prezenți. Anglia are două finale pierdute în palmares, cu Suedia în 1984 la penaltiuri și cu Germania în 2009, un scor umilitor, 2-6.

ADVERTISING

Germania a avut șapte trofee europene la rând între 1995 și 2013, având toate cele 8 finale câștigate în palmares la Euro.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!