Prințul Charles, acuzat că a acceptat un milion de lire de la familia lui Osaba bin Laden

Prințul Charles, acuzat că a acceptat un milion de lire de la familia lui Osaba bin Laden

Prințul de Wales a primit în 2013 o donație de un milion de lire sterline pentru fundația sa de caritate, din partea familiei lui bin Laden.

Viitorul rege al Marii Britanii ar fi acceptat donația de la Bakr bin Laden, liderul familiei saudite, și de la fratele acestuia, Shafiq, scrie The Sunday Times, citat de The Guardian.

Charles, în vârstă de 73 de ani, ar fi avut o întâlnire privată cu Bakr (76 de ani) la reședința sa din Londra, Clarence House, pe 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost ucis în Pakistan de o unitate a forțelor speciale americane.

ADVERTISING

Clarence House contestă vehement că Prințul Charles ar fi intermediat și acceptat donația, subliniind că deciza a fost luată exclusiv de administratorii Fondului Caritabil al Prințului de Wales (PWCF). Totodată, reprezentanții prințului neagă că mai mulți consilieri l-ar fi rugat să nu accepte donația și că l-ar fi prevenit că aceasta "nu va fi bună pentru nimeni".

Bakr și Shafiq bin Laden sunt frații vitregi ai lui Osama bin Laden, fostul lider al organizației teroriste al-Qaida. Tatăl lor este Mohammed bin Awad bin Laden, un miliardar născut în Yemen.

ADVERTISING

Potrivit The Guardian, nu există date care să arate că Bakr și Shafiq ar fi implicați în acte de terorism.

Prințul Charles a fost acuzat, în luna iunie, că a primit trei valize cu câte un milion de euro, în numerar, de la şeicul Hamad bin Jassim, un fost premier al Qatarului. Biroul moştenitorului tronului britanic a anunțat, însă, că donaţiile în scop caritabil acceptate de prinţul Charles al Marii Britanii au fost gestionate corect.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇