FIFA vrea să revoluționeze regula offside-ului în cadrul CM 2022 din Qatar

FIFA vrea să revoluționeze regula offside-ului în cadrul CM 2022 din Qatar

FIFA are planuri mărețe în ceea ce privește schimbarea regulamentelor chiar de la Campionatul Mondial din 2022 care va avea loc în Qatar.

Astfel, fotbaliștii ar putea purta la acest Mondial special tricouri care să ajute la eliminarea erorilor în ce privește depistarea offside-urilor.

După apariția VAR, se pare că fotbalul intră din ce în ce mai mult în era tehnologiei, iar multe inovații par că își fac loc în sportul cu balonul rotund. La următorul Mondial deja e posibil să aibă loc automatizarea semnalizării offside-ului.

ADVERTISING

Președintele FIFA Gianni Infantino și fostul antrenor de la Arsenal, Arsene Wenger, șeful dezvoltării globale al forului mondial, au propus această idee, iar proiectul ar fi deja demarat, cu cinci companii care dezvoltă deja un sistem electronic pentru detectarea offside-ului, printr-un cip inserat în tricoul jucătorilor, după cum scrie publicația braziliană Universo.

Pe baza acestor cipuri, toate informațiile vor merge în timp real în camera VAR, unde ele se vor releva pe ecranul unui computer. Fotblistul aflat în afara jocului va fi reliefat cu roșu pentru a facilita o decizie rapidă a asistentului VIDEO.

All 8 Stadiums for FIFA World Cup | QATAR 2022

În acest moment, VAR analizează offside-ul tot prin linii marcate automat și repetat, însă verdictul final consumă foarte mult timp, în plus există și o inacuratețe a interpretării, iar grație acestei inovații a FIFA ne vom putea bucura de decizii mult mai obiective.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!