Real Madrid învinge Barcelona pe Camp Nou în El Clasico

Real Madrid învinge Barcelona pe Camp Nou în El Clasico

Real Madrid s-a impus în marele derbi cu FC Barcelona, în El Clasico, scor 2-1, chiar pe Camp Nou, după o nouă demonstrație de mare calitate a trupei antrenate de Carlo Ancelotti.

Golurile au fost marcate de Alaba în minutul 32 și Lucas Vazquez, ultimul în prelungirile partidei, minutul 93, plus Kun Aguero pentru Barca, la ultima fază, minutul 96.

Toată lumea aștepta un El Clasico în care să aibă loc și spectatori după ultimele meciuri disputate în pandemie. Și a fost o atmosferă minunată pe un Nou Camp neîncăpător, o mare parcă de suporteri roș-albastră. Nu suficient însă pentru ca acest lucru să se și vadă pe rezultatul de pe tabela de marcaj.

Chiar dacă a început mai ofensiv și mai hotărâtă, Barca s-a văzut condusă pe tabelă din minutul 32 după golul lui Alaba. Primul gol al lui Alaba în tricoul Realului, venit când trebuia, un șut la colțul lung perfect din colțul careului, ușor lateral stânga.

Până la gol însă, Dest a avut o ocazie uriașă, singur la 10-11 metri, dar șutul său s-a dus peste, iar Pique putea egala cu o lovitură de cap care a trecut milimetric alături în minutul 35.

ADVERTISING

În partea secundă, Barcelona a fost extrem de șubredă în ofensivă, a avut rareori ocazii de gol, poate doar șutul foarte puțin peste transversală al lui Dest. Ultimele goluri s-au marcat în prelungiri. După un contraatac școală, Asensio a tras la colțul lung, Ter Stegen a respins în față, iar Vazquez cu poarta goală a făcut 2-0.

Iar la ultima fază, Aguero a marcat și el la primul El Clasico, șut simplu din careul mic după ce Alaba a alunecat nefericit.

Este a patra victorie consecutivă pentru Real în El Clasico, un record demn de ținut minte (e de fapt o premieră în 56 de ani!), în timp ce Barcelona ajunge la cota 8 meciuri la rând acasă în care nu bifează o victorie cu rivala de moarte.

86.422 de spectatori au asistat la El Clasico.

În clasament, Real e lideră din Spania cu 20 de puncte, la egalitate cu Sociedad și Sevilla, în timp ce Barca e doar pe 8 în La Liga, cu 15 lungimi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de MECI, 2-1 pentru Real Madrid!

Min.96: GOOOOOOOOOOOOL Kun Aguero! Barcelona încă mai speră, 1-2, primul gol la primul El Clasico pentru Kun, Alaba a alunecat, gol simplu din careul mic pentru argentinian.

Min.93: GOOOOOOOOOOOOOOOOL Real !! 2-0 și totul e gata, Asensio a șutat după un contraatac școală, Ter Stegen respinge în față și de acolo Vazquez reia în plasă.

Min.90: 7 minute de prelungire! Două schimbări la Real, intră Asensio și Carvajal, ies Vinicius și Valverde. Courtois șchioapătă și el, dar strânge încă din dinți!

Min.84: Iese Gavi și intră Luuk de Jong.

Min.80: Mendy ia și el galben pentru trageri de timp.

Min.77: Sergi Roberto intră în locul lui De Jong.

Min.74: Dest a încercat un șut sub transversală cu stângul, foarte aproape de a marca americanul! Fati iese la Barcelona și intră Kun Aguero.

Min.72: Prima schimbare la Real, iese Rodrygo și intră Valverde.

ADVERTISING

Min.68: Fault în atac făcut de Fati, se cam joacă de la o poartă la alta, mai devreme Vinicius a fost și el aproape de gol la poarta gazdelor.

Min.61: Benzema reia din voleu atât de slab din plin careu, prinde Ter Stegen, după o fază măreață făcută de Kroos.

Min.58: Pique vede galben pentru proteste după ce Barca a cerut un penalti la un henț la Kroos. S-a dat fault în atac totuși făcut de de Jong.

Min.54: Șut de la distanță Mendy, prinde în doi timpi Ter Stegen.

Min.49: Ansu Fati reia slab totuși din 10-15 metri după o pasă perfectă a lui Alba din flancul stâng. Prinde Courtois!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Min.46: Coutinho intră în locul lui Mingueza.

Final de prim mitan, 1-0 pentru Real!!

Min.39: Ocazie acum și pentru Real! Șut Rodrygo din plin careu, boxează cu greu Ter Stegen. Se fluierase însă henț la o fază anterioară al lui Casemiro.

Min.35: Ce șansă are Barca!! Depay bate impecabil un corner, Pique se înălță iar lovitura sa de cap trece milimetric alături!!

Min.32: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Reeeal! 1-0, Alaba marchează un gol splendid din colțul careului în colțul lung, nu l-a iertat pe Ter Stegen, primul gol al austriacului în tricoul lui Real și în ce moment!!

Min.30: Șut puternic Depay, pe lângă poartă. Mai devreme, Benzema a reluat în plasa laterală din careu, dar se fluierase iarăși offside.

Min.25: CEA MAI MARE OCAZIE! Dest e singur în 10-11 metri cu portarul Courtois, pasă minunată plecată de la Depay, dar șutul americanului Dest se duce în tribune, uluitoare șansă!!

Min.23: Încă o fază lucrată magistral de Vinicius, care e singur cu Ter Stegen, mingea e blocată în corner, dar oricum se fluierase offside.

INFO: Vinicius cade în careu după un contact cu Mingueza, totul părea atât de clar, arbitrul nu dă nimic. Reluările par totuși să îl confirme pe central.

Min.20: E cumva un joc de așteptare, Real Madrid pare puțin reținută, trupa lui Ancelotti încă nu vrea să dezvolte un joc de posesie.

Min.13: Ce pasă bună dă Alaba pe flancul stâng, fuge Vinicius, intră în careu, dar e blocat de Garcia, care duce mingea în corner.

Min.7: Repune Courtois mingea în joc după un aut de poartă, Real pare foarte prudentă în acest start de joc, iar Barcelona este o echipă scurtă, cumva grupată la 15-20 de metri de centrul terenului.

Min.3: Început mai insistent al catalanilor, se cere cumva penalti la un contact între Fati și Militao, fără discuție că nu se pune problema de așa ceva.

ÎNCEPE PARTIDA!

17.13: Atmosfera e una specială, stadionul Camp Nou e arhiplin și e o mare roș-albastră parcă, în această superbă după-amiază din Spania.

Echipe de start: 

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Pique, Garcia, Alba - Gavi, Busquets, F. De Jong - Dest, Depay, Fati.
Rezerve: Neto, Inaki Pena, Puig, Demir, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Aguero, Roberto, Umtiti, Nico, Balde.
Antrenor: Ronald Koeman.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinicius.
Rezerve: Lunin, Luis Lopez, Carvajal, Vallejo, Nacho, Hazard, Asensio, Marcelo, Valverde, Mariano, Camavinga, Blanco.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

E primul meci de această factură după plecarea lui Leo Messi la PSG, un El Clasico din care a plecat așadar și Messi, după ce Ronaldo a părăsit în 2018 Realul pentru Juventus. În clasament, Real are două puncte peste Barcelona, iar o victorie a gazdelor pare esențială pentru reechilibrarea luptei la titlu.

BARCELONA X REAL MADRID: QUEM É MELHOR? MANO A MANO DO EL CLÁSICO

Echipele probabile:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Alaba, Gutierrez, Mendy - Valverde, Casemiro, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Pique, Garcia, Alba - De Jong, Busquets, Gavi - Fati, Depay, Dest.
Antrenor: Ronald Koeman.

Partida se va televiza pe DigiSport, TelekomSport și LookPlus.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!