FIFA a luat o decizie categorică după ce Coreea de Nord a refuzat să joace într-un meci din preliminariile CM 2026

FIFA a luat o decizie categorică după ce Coreea de Nord a refuzat să joace într-un meci din preliminariile CM 2026

Naționala din Coreea de Nord ar fi trebuit să primească vizita Japoniei în preliminariile pentru CM 2026, dar autoritățile de la Phenian, capitala statului comunist, au anunțat că nu mai pot găzdui partida.

Iar FIFA a luat o decizie radicală, aceea de a nu reprograma duelul, iar soarta acestuia va fi stabilită la Comisiile de Disciplină din cadrul forului mondial.

Ajunse în faza a doua, calificările din faza asiatică pentru Mundialul din 2026 au programat pe 21 martie meciul dintre Japonia și Coreea de Nord. S-a terminat 1-0, gol marcat de Tanaka. Marți, urma să aibă loc returul, însă partida nu va mai avea loc după ce autoritățile de la Phenian au transmis că nu pot organiza evenimentul. Confederația Asiatică de Fotbal, AFC, menționează ca motiv invocat de nord-coreeni „circumstanțe neprevăzute”, scrie The Guardian.

ADVERTISING

FIFA spune că nu poate reprograma în altă dată calendaristică acest meci, iar partida nu va fi „nici jucată, nici reprogramată”, explicând că nu există „o alternativă de stadion din partea federației nord-coreene de fotbal și spațiu în calendar pentru a amâna meciul”.

Astfel, cel mai probabil, Japonia va câștiga la „masa verde”, 3-0. Iar motivul care se află în spatele deciziei coreenilor pare să fie îngrijorarea pentru numărul în creștere al cazurilor de infecție cu streptococ hemolitic din Japonia.

ADVERTISING

În preliminariile actuale, nord-coreenii au pierdut cu Siria (0-1) și Japonia (0-1), învingând-o pe Myanmar cu 6-1. Coreea de Nord are două participări la activ la Mondiale, în 1966, unde au bifat sferturi de finală, și în 2010.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!