FCSB, traseu infernal spre noul format al grupelor Champions League. Cum arată posibilii adversari

FCSB, traseu infernal spre noul format al grupelor Champions League. Cum arată posibilii adversari

FCSB va evolua din vară în preliminariile Champions League, încă din turul I, într-un drum ce se anunță foarte lung către un nou format XXL al grupelor celei mai importante competiții inter-cluburi din Europa.

Champions League va arăta diferit din noul sezon, cu 36 de echipe la start și cu o competiție mamut, desfășurată fără grupe, într-un format ca la șah, sistem elvețian, în care fiecare echipă va juca 8 meciuri, 4 acasă și 4 în deplasare, cu câte 2 formații din fiecare urnă valorică, care vor rămâne 4, ca și până acum.

ADVERTISING

Trupa lui Elias Charalambous va intra în preliminariile Ligii Campionilor încă din turul 1. Și va fi cap de serie în această rundă. Primii adversari sunt desigur facili, precum Panevezys (Lituania), Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda), Virtus (San Marino), campioana din Luxemburg sau campioana din Gibraltar.

FCSB e noua campioană din Superliga! Victorie 2-1 cu Farul. REZUMAT

Urmează turul II preliminar, unde FCSB are șanse mici să fie cap de serie, dar ele totuși există. Aici ar putea veni echipe din urnă precum Ludogorets Razgrad, campioana din Cehia, Ferencvaros sau Maccabi Tel Aviv. Dar există și nume mai slab cotate, ca APOEL Nicosia sau Rijeka.

ADVERTISING

În manșa a treia, unde de asemenea, FCSB ar putea fi cap de serie, dacă va prelua coeficientul echipei pe care o va elimina în turul anterior şi ar putea prinde un loc în urna capilor de serie. În play-off, ultimul tur înainte de grupe, vor mai rămâne cele 6 învingătoare din turul 3, plus campioanele din Turcia, Elveţia, Ucraina şi Serbia. Dacă FCSB va fi eliminată în ultimul meci de play-off, ea are asigurată calificarea în grupele Europa League.

Ultima dată când FCSB prindea grupele UCL se întâmpla în 2013, cu Laurențiu Reghecampf la timonă.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!