EURO 2024: Anglia câștigă la limită în fața Serbiei la capătul unui meci de luptă

EURO 2024: Anglia câștigă la limită în fața Serbiei la capătul unui meci de luptă

Anglia s-a impus la limită în fața Serbiei, scor 1-0 în ultima partidă de duminică de la EURO 2024, în cadrul grupei C de la Campionatul European.

Singura reușită a venit din partea lui Jude Bellingham, proaspăt campion european cu Real Madrid, în minutul 13.

Anglia începea curajos acest meci de la Gelsenkirchen, umbrit totuși de câteva incidente grave de dinainte de start, cu bătăi crunte între fanii englezi și sârbi, incidente potolite totuși de forțele de ordine germane.

În minutul 13, Bellingham relua perfect cu capul în plasă din centrarea de pe flancul stâng al lui Saka, gol splendid pentru decarul Angliei, starul lui Real Madrid, noua campioană a Europei.

ADVERTISING

Kane și Foden au fost totuși inexistenți în primele 45 de minute, Anglia s-a stins ușor-ușor, însă nici Serbia nu a impresionat, multe neînțelegeri, pase greșite, Mitrovici greoi, Vlahovici pe nicăieri, o generație talentată, dar cumva neînchegată suficient de antrenorul Stojkovici. Serbia a reușit prima pasă corectă după 5 minute și 56 de secunde, iar atacantul englez Harry Kane, vedeta lui Bayern, a atins mingea de numai două ori în primele 45 de minute!

Partea secundă a fost și mai slabă pentru englezi, sârbii au început să pună presiune, au fost și schimbări, au intrat Tadici și Jovici, dar tabela rămânea tot rece în dreptul lor. Kane și-a adus aminte că a fost adus la EURO, iar în ultimele 10 minute a reluat cu capul în transversală. Vlahovici a simțit și el presiunea numelui care este scris pe cartea sa de vizită, Juventus, și a reluat un șut minunat de la distanță, scos de Pickford cu greu.

ADVERTISING

Englezii au rezistat stoic pe final de meci, în fața unei Serbii tenace, dar fără soluții până la urmă în ofensivă. Trupa lui Southgate devine lidera grupei C, acolo unde mai devreme Slovenia și Danemarca s-au încurcat una pe alta. Etapa a doua va avea loc peste 4 zile, cu partidele Slovenia - Serbia și Anglia - Danemarca.

Echipe de start:

Serbia: Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic, Milinkovic-Savic, Lukic, Kostic - Vlahovic, Mitrovic.
Rezerve: Petrovic, V. Milinkovic-Savic, Stojic, Maksimovic, Jovic, Tadic, Babic, Mijailovic, Ilic, Ratkov, Samardzic, Gacinovic, Spajic, Mladenovic, Birmancevic.
Selecționer: Dragan Stojkovic.

ADVERTISING

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier - Alexander-Arnold, Rice - Saka, Bellingham, Foden - Kane.
Rezerve: Ramsdale, Henderson, Shaw, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, J. Gomez, Palmer, Wharton, Mainoo.
Selecționer: Gareth Southgate.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!