Erdogan condamnă Franţa pentru expresia rasistă a lui Sebastian Colțescu

Erdogan condamnă Franţa pentru expresia rasistă a lui Sebastian Colțescu

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a dat vina pe Franţa pentru comentariul considerat rasist al arbitrului român Sebastian Colţescu la adresa unui membru din corpul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir, în partida cu Paris Saint-Germain, din Liga Campionilor, întreruptă marţi seara, relatează EFE.

Meciul Paris Saint-Germain – Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, din capitala Franţei a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

ADVERTISING

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

ADVERTISING

Erdogan, un fan al lui Başakşehir, a condamnat energic într-un tweet ''remarcile rasiste la adresa lui Pierre Webo''.

Dar într-o declaraţie făcută miercuri, şeful statului turc a afirmat că ceea ce s-a întâmplat la meci ''este o nouă expresie a poziţiei rasiste din ultimul timp în Franţa''.

''Başakşehir a avut o poziţie hotărâtă, nu a mai revenit pe teren şi a acceptat decizia de a schimba toate brigada de arbitri. Franţa, în mod lamentabil, a devenit un loc în care discursul rasist se întăreşte'', a spus Erdogan.

Preşedintele Turciei l-a criticat cu duritate pe omologul său francez, Emmanuel Macron, căruia i-a recomandat o ''terapie mentală'', acuzând Franţa în mod repetat de rasism şi islamofobie. Reproşurile au intervenit după ce Macron a anunţat măsuri ferme de combatere a fundamentalismului islamic în ţară, după asasinarea profesorului Samuel Paty pe 16 octombrie, de către un islamist radical la ieşirea unui liceu din regiunea Paris.

ADVERTISING

Recep Erdogan a cerut totodată şi boicotarea produselor cu provenienţă din Franţa.

Meciul se va relua miercuri pe Parc des Princes de la ora 19:55 (ora României), cu o altă brigadă de arbitri. PSG este deja calificată în optimile Ligii Campionilor, iar Başakşehir, debutantă în grupele Ligii Campionilor, va ocupa ultimul loc.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇