Elena Rybakina îi egalează Simonei Halep un record important după ultima victorie la Madrid

Elena Rybakina îi egalează Simonei Halep un record important după ultima victorie la Madrid

Tenismena kazahă Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, a obținut o nouă victorie la Madrid, turneu Masters WTA 1000, în compania lui Mayar Sherif din Egipt.

Jucatorea născută la Moscova a dispus lejer de sportiva din Africa, scor 6-1, 6-4, și a egalat un record pe zgură deținut de Serena Williams, Simona Halep și Iga Swiatek.

Rybakina s-a calificat în optimile turneului de la Madrid, fiind a patra jucătoare a lumii și aflată într-o formă deosebită. Ea are un bilanț de 28-4 victorii/înfrângeri în 2024, fiind a 14-a victorie oficială consecutivă pe zgură, după titlul de la Stuttgart, adunând 374 de zile în care este neînvinsă pe această suprafață.

Este așadar abia a 4-a jucătoare care adună 14 victorii consecutive pe zgură, după Serena Williams, Simona Halep și Iga Swiatek.

ADVERTISING

De asemenea, aproape la jumătatea sezonului, Rybakina este pe locul 2 în WTA Race, clasamentul mondial cu rezultatele doar pe anul acesta.

Elena Rybakina are parte o partidă accesibilă în optimi, acolo unde va da peste Sara Bejlek, o jucătoare de doar 18 ani, clasată pe 136 în lume, din Cehia.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!