Elena Rybakina, campioana turneului Masters de la Roma

Elena Rybakina, campioana turneului Masters de la Roma

Tenismena kazahă Elena Rybakina s-a impus în finala turneului WTA Masters 1000 de la Roma, ultimul mare trofeu înainte de Roland Garros.

Sportiva deja campioană de Grand Slam a trecut în finală de Anhelina Kalinina, Ucraina, care s-a retras la 6-4, 1-0, din cauza unor probleme medicale la coapsa stângă. Este al doilea titlu WTA 1000 pentru kazahă în acest an, după Indian Wells, iar în WTA Race, clasamentul care ține cont doar de performanțele din 2023, Rybakina este pe locul 2, peste Iga Swiatek, lidera mondială la zi.

ADVERTISING

Rybakina, cap de serie nr. 7, a terminat această finală în 65 de minute, după ce adversara sa efectiv nu a mai putut continua din cauza durerilor. Ea și-a luat revanșa așadar după eșecul din fața Kalininei de la Charleston de anul trecut.

Este al 5-lea titlu din carieră pentru Elena, care își serbează azi și ziua de nume, Rybakina urmând să urce de luni până pe locul 4 WTA, un debut așadar în top 5 mondial.

Jucătoarea născută în Rusia are 28 de victorii în 2023, la egalitate cu Swiatek, și doar cu un succes mai puțin față de lidera Sabalenka, lideră la acest capitol doar.

ADVERTISING

Doar alte două jucătoare din Era Open au ajuns în finală la Australian Open, Indian Wells, Miami și Roma în același sezon: Monica Seles în 1991 și Maria Sharapova în 2012.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!