Egal nebun între Manchester City și Liverpool și avantaj pentru trupa lui Pep Guardiola în lupta la titlu

Egal nebun între Manchester City și Liverpool și avantaj pentru trupa lui Pep Guardiola în lupta la titlu

Manchester City și Liverpool au remizat din nou, cu același scor, scor 2-2, în runda curentă de Premier League, în ceea ce ar fi putut fi, sau poate chiar s-a întâmplat deja, partida decisivă pentru lupta la titlu.

A fost un meci nebun și imposibil de ratat, cu faze de poartă încinse, cu contraatacuri școală, cu ratări imense, cu goluri superbe. De Bruyne a început perfect partida cu gol în minutul 5, șut de la distanță deviat însă, care l-a păcălit lesne pe portarul Allison.

Egalarea a venit totuși destul de repede, deși Liverpool părea buimăcită și a resimțit clar șocul acestei deschideri rapide de scor. Jota a punctat pentru 1-1 în minutul 13, un șut simplu din plin careu, după o combinație frumoasă a cormoranilor.

ADVERTISING

Însă la pauză tot City a condus, gol Gabi Jesus în minutul 36, brazilianul care a dejucat jocul la offisde al oaspeților și l-a păcălit și pe Allison cu un lob fin, balonul atingând și transversala.

Dar la chiar prima fază de poartă din partea secundă, Sadio Mane, sărbătoritul zilei, la 30 de ani, a egalat din pasa lui Salah în minutul 46.

Ocaziile au continuat să curgă, emoțiile să crească, Liverpool a fost la un pas la dezastru chiar pe final, când Mahrez a fost singur la 12-14 metri cu Allison, dar lobul său s-a dus puțin peste poartă.

Un egal nebun care face ca lupta la titlu să continuie și în ultimele 5-6 etape, cu un avans pentru City care rămâne cu acel punct avans care se poate dovedi hotărâtor la final când se va trage linia.

ADVERTISING

Culmea este că 2-2 a fost și rezultatul din tur, când LFC a condus pe rând cu 1-0 și 2-1, dar nu a putut să își clameze victoria la final de partidă.

Programul de pe final de sezon o avantajează pe City, căci cormoranii au meciuri grele, cu United, Tottenham sau Everton, toate acasă. Manchester are doar un joc mai dificil cu West Ham..

Echipe de start:

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Cancelo - B. Silva, Rodri, De Bruyne - Foden, G. Jesus, Sterling.
Antrenor: Pep Guardiola.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mane.
Antrenor: Jurgen Klopp.

ADVERTISING

Arbitru: Anthony Taylor.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!