Echipa de care se teme FCSB în preliminariile Champions League: „Trebuie să fim corecți!”

Echipa de care se teme FCSB în preliminariile Champions League: „Trebuie să fim corecți!”

FCSB este campioana României după o pauză de 9 ani și așteaptă acum cu emoții să joace în preliminariile UEFA Champions League, începând cu luna iulie.

Mihai Stoica, managerul general al echipei roș-albastre, și-a făcut toate calculele posibile în ceea ce privește aceste preliminarii, acolo unde, dacă FCSB vrea să ajungă la masa bogaților, trebuie să treacă de 4 tururi preliminare.

FCSB va fi cap de serie în primul tur preliminar din Champions League. Campioana îşi va afla adversara pe 18 iunie. Stoica spune că PAOK Salonic, campioana Greciei, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, poate fi un adversar infernal: „Trebuie să trecem de primul tur. Ar fi un mare eșec să ieși din primul tur. Un mare eșec! În turul 2, cel mai puțin îmi doresc Midtjylland. De ce? Am căutat și am descoperit ceva foarte interesant. Midtjylland a cumpărat jucător bun de la PAOK, care PAOK, la rândul ei, a cumpărat de la Ludogorets, pe Despodov. Midtjylland e un club special, chiar dacă a câștigat campionatul în ultima etapă. E un club nou înființat, dar sunt extrem de bine organizați, au un scouting formidabil, au colaborări cu vreo 100 de cluburi și o școală de fotbal în Nigeria.

ADVERTISING

Apoi ar fi PAOK din două considerente – fotbalul elen, la nivel de prime echipe, are valoare incontestabilă în Europa, iar al doilea motiv e Răzvan Lucescu, care a făcut ceva nemaipomenit, la fel cum a făcut în primul mandat. Apoi, în ordinea nepreferințelor, pe locul 3, aș veni cu Sparta Praga, Cu Helsinki am fi favoriți. Cu APOEL nu știu ce să zic, ar fi pe acolo. Mai încolo ce să mai zici?! Trebuie să fim corecți. Cu câțiva ani în urmă puteam să zic că ne jucăm cu Slovan Bratislava, dar acum e o prezență constantă în grupe”, a declarat Mihai Stoica la televiziunea OrangeSport.

ADVERTISING

FCSB s-ar putea duela in turul II preliminar cu echipe precum PAOK, Maccabi Tel-Aviv (Israel), Ferencvaros (Ungaria), Qarabag (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), Bodo/Glimt (Norvegia), Ludogorets Razgrad (Bulgaria), sau FC Midtjylland (Danemarca).

D.A.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

  • Meci 45 Spania – Germania (Stuttgart, 19:00)
  • Meci 46 Franța – Portugalia (Hamburg, 22:00)

6 iulie

  • Meci 48 Anglia – Elveția (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 47 Olanda – Turcia (Berlin, 22:00)

SEMIFINALE

9 iulie

  • Meci 49 Câștigătoare meci 45 – Câștigătoare meci 46 (Munchen, 22:00)

10 iulie

  • Meci 50 Câștigătoare meci 47 – Câștigătoare meci 48 (Dortmund, 22:00)

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Câștigătoare meci 49 – Câștigătoare meci 50 (Berlin, 22:00)

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!