Directorul DSP Arad a anunțat că suporterii vor fi reprimiți pe stadion. Orban spune că nici vorbă de așa ceva

Directorul DSP Arad a anunțat că suporterii vor fi reprimiți pe stadion. Orban spune că nici vorbă de așa ceva

După ce directorul DSP Arad a anunțat că suporterii din această localitate pot reveni, în număr limitat, pe stadion începând de vineri, premierul Ludovic Orban a anunțat că nici nu poate fi vorba de așa ceva.

Arădenii vor inaugura vineri noul stadion, iar DSP Arad și-a dat acordul că 500 de spectatori să fie prezenți în tribune.

"Vorbim despre 500 de persoane. Noi suntem de acord cu aceste evenimente și chiar le susținem. Chiar dacă legislația de la București este foarte restrictivă, dacă noi respectăm toate aceste măsuri, iar Aradul este unul dintre cele mai civilizate județe din România, trebuie să merge înainte. Trebuie să avem manifestări sportive și culturale. Dacă respectăm regulile, nu trebuie să avem probleme", a spus Horea Timiș, directorul DSP Arad, la TV Arad.

ADVERTISING

Oficialul DSP Arad a explicat și în ce condiții vor fi reprimiți spectatorii.

"Toți suporterii trebuie să fie organizați în așa fel încât să se păstreze distanțarea socială, să poarte mască, să fie termometrizați, și să fie la cel puțin un metru distanță.

Trebuie să mergem mai departe și chiar eu o să mă duc la meci și o să susțin UTA", a mai spus Horea Timiș.

Orban l-a contrazis. Suporterii nu intră pe stadion!

După ce a aflat declarația lui Timiș, premierul Ludovic Orban a declarat că suporterii vor fi interziși în continuare pe stadioane.

ADVERTISING

"Cred că declarația domnului director a fost generată de entuziasmul promovării echipei și mai ales de faptul că municipalitatea Arad a construit un stadion superb. Este un punct de vedere exprimat de un director de DSP. Pe de altă parte, o decizie în acest sens se ia după evaluările de risc epidemiologic și după posibilitatea de a reuși respectarea măsurilor. Autoritatea locală ia deciziile în funcție de niște criterii.

Au o anumită libertatea în luarea deciziilor, dar nu pot să interpreteze chiar cum vor. Și orice nerespectare a unei reglementări se poate corecta imediat. Interdicția e cuprinsă în HG, nu poate fi luată descentralizat. Dacă într-o localitate nu e niciun caz se poate ajunge la deschiderea competițiilor sportive cu public", a spus Orban la Digi 24.

ADVERTISING

Partida dintre UTA și FC Voluntari va avea loc vineri, de la ora 21:00.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇