Dinamo promovează în Superligă după doar un an: Două meciuri nebune cu FC Argeș la baraj

Dinamo promovează în Superligă după doar un an: Două meciuri nebune cu FC Argeș la baraj

Dinamo a obținut, sâmbătă seara, promovarea în Superliga României după ce a trecut de FC Argeș în baraj, scor 8-5 la general.

La fel ca meciul tur, 6-1 pe Arena Națională, partida retur din barajul pentru promovarea/menținerea în Superligă a fost o adevărată nebunie. Dinamo a fost învinsă cu 4-2, dar a revenit în Superligă pentru că s-a impus la general cu 8-5, după o victorie entuziasmantă pe Arena Națională.

FC ARGEȘ - DINAMO 4-2
Au marcat: Tofan 14, Jakolis 15, Garita 47, 51 / Ghezali 40, Pop 60

Înfrângerea drastică de pe Arena Națională a făcut-o pe FC Argeș să înceapă tare meciul jucat la Mioveni, în returul barajului. Au venit două goluri în două minute, Tofan (14) și Jakolis (15), dar Ghezali a marcat și el după o acțiune de toată frumusețea cu cinci minute înainte de pauză.

ADVERTISING

La fel ca în prima repriză, FC Argeș a început tare și partea a doua a meciului și Arnold Garita a reușit o dublă, în minutele 47 și 51. Dar, din nou, degeaba. La prima acțiune periculoasă din repriza secundă, Dinamo a marcat prin Pop, cu capul.

Înaintea golului lui Pop, FC Argeș a rămas în 10 oameni. Sebastian Colțescu l-a eliminat pe Andreas Calcan pentru două cartonașe galbene, după faulturi asupra lui Neluț Roșu.

Jocul a scăzut în ritm în ultima jumătate de oră, iar totul a mers către un succes inutil obținut de FC Argeș, după o ocazie incredibilă ratată de Celestine, care a șutat și mingea sa a fost respinsă de pe linia porții.

ADVERTISING

Dinamo revine, astfel, în Superliga României după doar un an de când a retrogradat în Liga 2 pentru prima dată în istorie.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!