Dinamo Kiev se află într-un conflict deschis cu Federația Ucraineană de fotbal

Dinamo Kiev se află într-un conflict deschis cu Federația Ucraineană de fotbal

Dinamo Kiev, gruparea ucraineană antrenată de românul Mircea Lucescu, se află într-un conflict fățiș cu federația de fotbal a țării de la nord de România, în plin război cu Rusia.

Echipa campioană a țării vecine a anunțat ferm că nu vrea să lase niciun jucător la echipa națională pentru cantonamentul anunțat în Slovenia de către Federație.

Un cantonament care ar trebui să aibă loc la finele lunii aprilie, pentru a pregăti partida de baraj cu Scoția din luna iunie, din play-off-ul pentru Cupa Mondială din Qatar 2022.

Au fost convocați 12 jucători de la Dinamo, dar kievenii au emis un comunicat de presă în care anunță că nu poate trimite jucători la națională. Iar echipa lui Il Luce a invocat angajamentele luate pentru mai multe meciuri caritabile programate în Europa în luna aprilie, dar și la începutul lunii mai, unul dintre ele cu CFR Cluj, la finele lui aprilie, după cum anunță portalul sport.ua.

ADVERTISING

Pe 20 aprilie cu CFR, pe 26 cu Borussia Dortmund și pe 28 cu Dinamo Zagreb ar fi meciurile test pe care Kievul ar trebui să le aibă, printre altele.

FIFA a anunțat că meciul dintre Ucraina și Scoția va avea loc pe 1 iunie. Dacă va trece de scoțieni, slavii vor juca finala pentru Qatar cu Țara Galilor, pe 8 iunie.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!