Cu cine va evolua Dinamo Kiev într-un prim meci amical, după ce partida test cu FCSB a picat

Cu cine va evolua Dinamo Kiev într-un prim meci amical, după ce partida test cu FCSB a picat

Dinamo Kiev trebuia să dispute la București un meci amical, împotriva celor de la FCSB, însă oficialii kieveni au renunțat la această idee intempestiv.

Partida dintre cele două echipe trebuia să aibă loc miercuri, însă conducerea lui Dinamo a renunțat la acest test, având în vedere lipsa de pregătire fizică în special a fotbaliştilor.

În această idee, Dinamo Kiev va pleca din țara noastră și va disputa pe 12 aprilie un meci amical cu Legia Varșovia, primul meci amical din cadrul turneului organizat în scopuri caritabile pe care îl va întreprinde în Europa.

ADVERTISING

„Dinamo Kiev va începe un turneu internaţional pentru sprijinirea Ucrainei cu un meci amical împotriva multiplei campioane a Poloniei, Legia Varşovia. Meciul va avea loc, marţi, 12 aprilie, la Varşovia. Întâlnirea cu Legia va fi prima dintr-o serie de meciuri în cadrul turneului european de caritate al alb-albaștrilor.

Scopul acestor partide este de a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra teribilului război din Ucraina şi de a strânge fonduri pentru a sprijini ucrainenii care au suferit de pe urma conflictului cu agresorul rus. Întâlnirea cu Legia şi alte meciuri caritabile pe care le va juca Dinamo vor fi transmise pe posturile TV ucrainene şi europene. În plus, se plănuieşte atragerea de vedete ale showbiz-ului autohton, ceea ce va ajuta la strângerea de fonduri pentru ucraineni”, se arată într-un comunicat de presă transmis de campioana Ucrainei.

ADVERTISING

Totuși, un meci amical între FCSB și Dinamo Kiev ar mai putea avea loc, la finele lunii aprilie, iar toată încasările ar urma să fie donate victimelor războiului din Ucraina, după cum scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

Până atunci, echipa sub 19 ani a lui Dinamo Kiev va evolua în Youth League pe stadionul Giulești împotriva lui Sporting Lisabona pe 6 aprilie.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!