Decizie radicală luată de UEFA după izbucnirea războiului din Ucraina

Decizie radicală luată de UEFA după izbucnirea războiului din Ucraina

Invadarea Ucrainei de către Rusia și izbucnirea unui război în țara de la nord de România a dat peste cap tot sportul mondial, iar fotbalul evident că nu face excepție, ba poate că este cel mai afectat.

UEFA, forul fotbalului european, trebuie să ia o decizie radicală în acest context și e obligată să mute ca dată, să devanseze meciul de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar 2022, dintre Ucraina și Scoția în luna iunie.

Partida inițial trebuia să aibă loc pe 24 martie, însă cum e și firesc, nimănui nu îi stă gândul la fotbal în aceste clipe teribile pentru ucrainieni.

ADVERTISING

Informația a fost furnizată de Darjo Srna, croatul care deține funcția de director sportiv al lui Șahtior Donețk, care spune că UEFA va anunță curând amânarea partidei de mai sus: "Am vorbit cu Aleksander Ceferin. El susține fotbalul ucrainean.Înțeleg că nimănui nu-i pasă de fotbal în acest moment, dar președintele UEFA a spus că meciul dintre Ucraina și Scoția va fi amânat pentru iunie", a declarat Darjo Srna, citat de sport.ua.

Învingătoarea din meciul Ucraina - Scoția va da piept în finala pentru Qatar cu învingătoarea dintre Austria și Țara Galilor. Rămâne de văzut și dacă acel joc va fi amânat pentru la vară.

UEFA trebuie să anunțe în același timp și ce se va întâmplă cu locul lăsat liber după excluderea Rusiei, Rusia care trebuia să joace în primul joc de baraj cu Polonia pe 24 martie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O eventuală amânare a meciului dintre Ucraina și Scoția pentru luna iunie ar da peste cap însă programul din Liga Națiunilor. În acea lună fiecare echipă va juca câte 4 meciuri din noua ediție.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!