De ce a fost refuzat Mircea Lucescu la Beșiktas? ”Cât timp ar fi putut să o ducă așa?”

De ce a fost refuzat Mircea Lucescu la Beșiktas? ”Cât timp ar fi putut să o ducă așa?”

Mircea Lucescu o antrenează acum pe Dinamo Kiev în Ucraina, și are o perioadă foarte bună pe banca tehnică a slavilor, lideri în Ucraina, plus un punct deja obținut în UEFA Champions League.

El a fost însă aproape, tot în această vară, de o mutare surprinzătoare în Turcia, la Beșiktas, echipă pe care a mai antrenat-o de altfel, în perioada 2002-2004. Cel care a recunoscut asta se numește managerul Erdal Torunogullari, care a explicat pe larg motivele pentru care Lucescu a fost refuzat de echipa turcă.

ADVERTISING

Strategia pe care a propus-o Il Luce pentru clubul turc a fost considerată una nepotrivită, cum ar fi aceea de a cumpăra tineri de mare perspectivă sau de a crește juniori de la echipa secundă, care ulterior ar fi putut fi vânduți pe sume mari.

Mircea Lucescu, pe val în Ucraina. E lider înainte de derbiul cu Șahtior

”Lucescu are acum 74 de ani. A lucrat la Şahtior timp de 14-15 ani, dar după sezonul cinci şi șase a început să aducă bani pentru club, sincer. A fost departe de aspectul fotbalistic aproximativ 5 ani de zile, de la Zenit, apoi a eşuat cu echipa noastră naţională din Turcia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lucescu şi Şahtior au reuşit vânzări de 50-60 de milioane de euro per jucător, dar aceştia au costat între 10 şi 15 milioane inițial. Iar noi nu avem un asemenea buget. Care avea să fie misiunea sa la noi? Director sportiv? Consilier de fotbal? Cât timp ar fi putut?”, a sunat declarația oficialului celor de la Beșiktas, pentru presa turcă.

Mircea Lucescu - prima declarație ca antrenor la Dinamo Kiev: ”Îmi era dor de Ucraina”

În prezent, echipa în alb și negru se află în negocieri pentru a-l aduce pe Jesus Garcia Pitarch, în postura de director tehnic.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

LIVE Liga 1: Meciurile de duminică

Antrenorul Simonei Halep vine cu ultimele noutăți despre starea medicală a campioanei, infectată cu noul coronavirus

Legislația dură anti-avort ar putea răsturna regimul Kaczynski în Polonia. Iliberalism sau oportunism? Interviu

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!