David Popovici, de neoprit: A câștigat încă o medalie de aur la Europenele de juniori

David Popovici, de neoprit: A câștigat încă o medalie de aur la Europenele de juniori

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul European de natație dedicat juniorilor, ce are loc în această perioadă în Otopeni.

Sportivul nostru a terminat cursa de 50 m liber pe primul loc cu timpul 22:16.

David a stabilit astfel un nou record național în această probă.

Pe doi a terminat croatul Jere Hribar (22.55), iar pe trei israelianul Martin Kartavi (22.57).

"Mă voi premia poate după tot concursul. Nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama atunci. Mai am doar o probă, posibil și ștafeta, nu știu încă sigur, dar e un tur de forță, am concurat în fiecare zi și trebuie să mă obișnuiesc pentru că voi face asta și la nivel mult mai înalt.

ADVERTISING

Trebuie să câștig experiență și să pot fi la nivel cu ceilalți sportivi care pot face calificări, ștafetă, alte probe, una după alta. Nu promit nimic, pentru că vreau ca lumea să stea cu sufletul la gură, însă o să termin cele două lungimi de bazin cât de repede o să pot. Proba mea preferată e 200 liber, dar cu asemenea tribună, cred că lumea trăiește mai mult cu mine, pentru că nu își dă seama cine câștigă", a precizat Popovici după ultima victorie, potrivit DigiSport.

La ediția din 2022 de la Europene de natație de juniori, David Popovici a mai câștigat medalia de aur la 200 de metri liber și la ștafetă 4 x 100 metri liber.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În proba de 50 de metri, David Popovici câștigase deja medalia de aur și anul trecut la Roma.

La seniori, David Popovici are aur mondial la 100 m liber și 200 m liber la Budapesta 2022 și aur continental la Kazan 2021.

David va mai concura la Europenele de juniori 2022 și la 100 metri liber.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇