Ana Maria Popescu, după premierea lui David Popovici, dublu campion mondial la înot: „S-a creat un precedent!”

Ana Maria Popescu, după premierea lui David Popovici, dublu campion mondial la înot: „S-a creat un precedent!”

Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu, de 5 ori aleasă cea mai bună spadasină a lumii, crede că decizia guvernanților de a-l premia pe David Popovici, de două ori campion mondial la natație, la probele de 100 și 200 de metri liber, poate crea un precedent periculos pentru sportul românesc.

La 37 de ani acum, retrasă din activitatea sportivă, Popescu așteaptă să vadă dacă și alți sportivi care vor lua medalii în viitor vor fi recompensați la fel ca tânărul de 17 ani.

David Popovici este campion mondial în proba de 100 m liber de la CM de Înot 2022

„Ce a făcut David nu mai are sens să discutăm. Au curs râuri de cerneală, e minunat. Suma putea să fie și dublă, putea să mai aibă și un zero în plus, nu contează. Ideea e că s-a creat un precedent. Sunt foarte curioasă acum ce s-ar întâmpla dacă la un alt sport un sportiv va veni iar cu două medalii de aur, pentru că acum încep competițiile de obiectiv la sporturile olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale. Ce mi-aș fi dorit tare mult pe lângă această sumă, să vină cineva să spună – OK, ăștia sunt banii pentru David, dar venim și suplimentăm pentru Federația Română de Natație și Pentatlon pentru un proiect – .

ADVERTISING

Abia atunci făceai ceva pentru sport”, a fost reacția radicală a fostei noastre mari sportive, la televiziunea Pro Arena, în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”.

David Popovici a primit 200.000 de euro din partea Guvernului României pentru aceste două medalii de aur de la CM de natație de la Budapesta, acest eveniment fiind prima dată în 49 de ani când un singur înotător a cucerit aurul și la 100 și la 200 de metri liber, după americanul Tim Montgomery.

D.A.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇