Darren Cahill, singurul antrenor care atinge un record impresionant, după finala de la Australian Open

Darren Cahill, singurul antrenor care atinge un record impresionant, după finala de la Australian Open

Jannick Sinner, Italia, 4 ATP, elevul lui Darren Cahill din Australia, a cucerit primul trofeu de Grand Slam din carieră, chiar la Antipozi, la 22 de ani, după o finală de poveste cu rusul Daniil Medvedev.

După această finală, Cahill, un antrenor reputat și atât de experimentat, intră în istoria sportului alb, fiind primul antrenor din lume care se laudă cu 4 trofee majore cu 4 jucători diferiți.

Fostul tehnician al Simonei Halep bifa primul trofeu de GS în boxa lui Lleyton Hewitt, la US Open 2001, când tânărul australian îl învingea uimitor pe legendarul Pete Sampras. Peste doi ani, Andre Agassi, antrenat de Cahill, triumfa la Australian Open în 2003 într-o finală surprinzătoare cu Rainer Schüttler din Austria.

În 2018, a cucerit împreună cu Simona Halep Roland Garros-ul, iar acum și-a completat careul de trofee, cu 4 jucători diferiți, o unică performanță în tenis, în era Open.

ADVERTISING

Sinner este acum pe locul 4 ATP, are un turneu deja câștigat de Grand Slam la 22 de ani și are și 3 victorii în finalul lui 2023 la marele Novak Djokovici.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!