Darren Cahill cere de urgență ca WTA să schimbe regulamentul, după un caz de dopaj asemănător cu al Simonei Halep

Darren Cahill cere de urgență ca WTA să schimbe regulamentul, după un caz de dopaj asemănător cu al Simonei Halep

Antrenorul australian de tenis Darren Cahill, fostul team manger al Simonei Halep, cu care a cucerit două trofee de Mare Șlem, cere forului mondial WTA schimbarea drastică a regulamentelor.

Asta după ce tenismena britanică Tara Moore a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, dar a reușit să dovedească în cadrul procesului că substanțele interzise au ajuns în corpul său prin intermediul unor alimente contaminate. Britanica a stat însă departe de terenul de tenis 19 luni.

Cazul ar putea fi unul identic cu cel al Simonei Halep, astfel că Darren Cahill cere o schimbare. Moore fusese suspandata după ce în corpul său au fost găsite substanțe ca nandrolon şi boldenonă, substanțe care au intrat pe lista celor interzise în 2022.

ADVERTISING

ITIA a precizat apoi că un tribunal independent a stabilit că sursa substanţei interzise a fost carnea contaminată consumată de ea şi de o altă jucătoare, Barbara Gatica (Chile), în zilele dinaintea recoltării probei la care a ieșit pozitivă.

După ce a stat degeaba 19 luni pe tușă, Darren Cahill a scris un mesaj pe Twitter și a declarat că WTA trebuie să schimbe regulamentul pentru astfel de situații, iar jucătoarele în cauză să-și recapete clasamentul pe care îl aveau în momentul suspendării.

"Această cronologie este atât de proastă. Îi va lua Tarei 18-24 de luni pentru a-și recupera clasamentul, dacă totul merge perfect. Tenisul este un sport unic, în care suntem distruși și revenim la zero după 12 luni. WTA ar trebui să-i redea clasamentul sau cel puțin să-i ofere clasament protejat", a scris Cahill.

Simona Halep & Darren Cahill | Art of Coaching

Cazul lui Moore seamănă întrucâtva cu al Simonei Halep, care poate fi declarată nevinovată în teorie de TAS la apel, după ce a primit inițial o pedeapsă de 4 ani de la tribunalul Sports Resolution, având în vedere că în organismul său a fost găsită substanța roxadustat, un medicament folosit pentru anemiile severe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Românca a făcut apel la TAS, ultima cale de atac, și în februarie va fi audiată, urmând ca spre mijlocul anului viitor să se dea o sentință. Primele audieri vor avea loc între 7 și 9 februarie.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!